Grillade revben.

Grillade revben

Idag såg  det riktigt mörkt ut i förmiddags och det började duggregna och var alldeles mörkt ute men lika snabbt så klarnade det upp och vi fick en riktigt fin vårdag. Passade på att plantera rabarber och jordgubbsplantor i våra pallkragar. Så roligt att äntligen ha sin egen lilla köksträdgård, det är något jag har saknat i Kanada. Ska bli härligt att få gå och plocka in sin egen sallad, jordgubba, kryddor mm i sommar. 
Igår kväll grillade vi goda revben med majskolvar och bakpotatis. Det är tvärt om något jag saknar från Kanada 😉 De är onekligen mästare på revben. Hemlighetn är att låta dem koka riktigt länge så att köttet nästan ramlar av benen. Sedan penslar man med god glace och grillar på ganska hög värme så de får lite god grillyta. En kall sås till med samma smaker som i glacen passar perfekt till både revbenen och bakpotatisar. Nu hoppas vi på massor av härliga grillmiddagar fram över. Jag testade de vaccade majskolvarna man nu kan hitta i butiken, de var faktiskt överaskande goda och väldigt saftiga.
Koka tjocka revben i rejält saltat vatten med lite lök och vitpepparkorn, låt dem koka i minst en timma men helst 2-3 timmar.

Glace

2 1/2 msk honung
2 1/2 msk soya
1 msk sweet chili
1 msk Kalvfond
2 msk rökig bbq sås tex HP Spicy
1 bit skalad och riven ingefära
1-2 rivna vitlöksklyftor
salt och peppar
Rör ihop allt och pensla revbenen innan ni lägger dem på grillen och gärna några gånger uner tiden ni grillar.

Kall sås

2 1/2 dl Cream fraishe
1-2 msk sweet chili
1 msk honung
1 bit riven ingefära
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Rör ihop allt och låt stå och dra en stund.

Givetvis åker grillvante och grytlapp i serien Denim fram när det är grilldags. Rejäla och tåliga som tål tuffa tag vid grillen. http://webshop.kaksmulan.se

 

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Grillade revben.

  1. Gaah! Jag som stod och höll i färska revben när jag handlade i fredags, men köpte inga… Alltså att koka revben riktigt möra för att sedan grilla med en god glaze på, så grymt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *