Räddaren i nöden.

Spagetti carbonara

Ja igår var min räddare i nöden, hämtpizza från Papa Joe ;). Någon trist vårbacill bråkar med mig och gör mig TRÖTT och dassig och när orken tryter är det väl tur att man kan ta till den där hämtpizzan. Men nu var det inte riktigt den jag syftade på med rubriken, det var en mera hemlagad rätt. Alla har vi väl ett par favoriträtter att ta till när tiden, orken eller ingredienserna fattas. Min man har sina säkra kort, makaroner och korv eller spagetti och köttfärssås. Jag har också några favoriter som jag brukar ta tar till och en av dem blev dagens middag, nämligen spagetti carbonara. Egentligen hör väl inte grädde och cream fraishe hemma i en riktig carbonara men jag gillar när den är lite extra krämig. Så här är min ”räddaren i nöden, carbonara”.

Carbonara

3 port
Spagetti
1 paket tärnad bacon
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk cream fraishe
1/2 dl grädde
4 äggulor
parmesanost
persilja, salt och svartpeppar
Koka spagettin i rejält saltat vatten med lite olivolja. Stek under tiden baconet lite knaprigt, tillsätt vitlöken på slutet men var försiktig så den inte får för mycket färg. Häll av pastan men spara lite grann av pastavattnet. Häll tillbaka i grytan och rör ned bacon, vitlök, cream fraishe, grädde, lite parmesanost och en äggula. Rör ihop och låt allt bli varmt, krydda med salt och nymald svartpeppar. Servera med persilja, lite extra riven parmesan och en äggula i sitt skal, avsluta med några varv med pepparkvarnen.

Det djuriskt snygga underlägget hittar ni så klart i Kaksmulan webshop, det är från Rock N Roll serien, 79:-

Kaksmulan.se

Promote Your Page Too

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Räddaren i nöden.

  1. Tack för förklädet, det är himla snyggt, ja så snyggt att jag inte vågar använda det 🙂 , skall hitta ett bra tillfälle att ta kort på det.

    Pasta Carbonara har jag nyligen lärt mig uppskatta och tycker numera det är himla gott

  2. precis vad jag täntkte göra idag när jag hämtat min son från skolan…helt kklart en bra räddare i nöden som sonen också älskar. Ha en bra helg!

  3. Linda; kul att du gillar det men du måste använda det också ;). Men jag håller med, när jag ”slaabbar” som värst kör jag med ett gammalt urtvättat 😉
    Amy; Alltid bra med snabbt och lätt
    Tant Gul; great minds think alike 😉 en bra och omtyckt snabbrätt. Trevlig helg själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *