Spagetti speciale med massa frikadelli.

Spagetti och köttbullar i tomatsås

Ja det var väl så han sa? Tony, i Lady och Lufsen. I vilket fall som helst så blev det spagetti med inte massa men få och STORA frikadeller i tomatsås till middag igår. Fast jag måste göra er (Lotta) besviken, vi satt inte och puttade köttbullar till varann med näsan ;). Däremot så sörplade vi spagetti och tomatsås så jag fick lägga ännu en vit t-shirt till handlingarna. Spagetti borde alltid ätas med haklapp modell kräftskiva, i alla fall av sölkorvar som mig.
Det är jättegott med köttbullar av mera italienskt slag till pasta men ska jag vara helt ärlig tycker jag inga köttbullar går upp mot de svenska med gräddsås, potatismos och lingonsylt. Tråkig och traditionell, må så vara men de är favoriterna utan tvekan.
Nu gick in inte dessa italienare av för hackor heller, jag hade en burk tomatsås färdig i frysen. Jag brukar passa på att göra mycket på en gång av tomatsås, bra att ha på lut när man vill göra en snabb köttfärssås eller något annat. Ett recept på tomatsås hittar ni här om ni inte har någon egen favorit.

Italienska köttbullar

1/2 dl ströbröd eller dagsgammalt vitt bröd i smulor
1 dl gräddmjölk
1 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1 ägg
Färska örtkryddor efter smak tex basilika, persilja, timjan, rosmarin och oregano
1 dryg tsk salt, sartpeppar och ev. lite chiliflakes
600 g köttfärs

Blanda ihop ströbröd och gräddmjölk och låt stå och svälla en stund. Blanda ned alla andra ingredienser och rör ihop till en smet. Rulla stora (någonstans mellan golfboll och tennisboll) bullar. Stek dem lite lätt i olivolja tills de fått fin färg. Häll på tomatsåsen och låt dem puttra färdigt i såsen, ca 15 minuter. Servera med spagetti och riven parmesanost.
Ätes gärna iklädd haklapp 😉

Igår fick jag en utmaning av Mårtenssons kök att svara på lite frågor om mig själv. Svåra frågor var det, jag menar välja en sista måltid när jag inte har jätteproblem att välja varje gång jag är på restaurang…men svar kommer var så säkra. Ikväll blir det hämtmat, vi var sååå sugna på sushi! Ska bli så gott och hungrig är jag så nu går jag här och smådreglar i väntan på maten. Ha en härlig helg och hoppas solen skiner lite på oss!!

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Spagetti speciale med massa frikadelli.

 1. Amy; Jo du, det vore allt en syn det va 😉
  Eija; Roligt att man kan inspirera. Tittade in hos dig, hjälp vad massa godsaker där får jag titta runt mera helt klart.

 2. Det är inte ett dugg tråkigt att vara traditionell! Finns väl inget godare än köttbullar och gräddsås? Fast mycket som är lika gott, det här t.ex. Att putta med näsan och pussas vid middagsbordet är ändå överskattat. Det kan man ju göra på andra ställen. Pussas alltså 🙂

  Ha en skön söndag i morgon – nu ska jag sova!

  Kram till dig!

 3. Parmesanen i… mums säger vi bara – mums!
  Då ser vi fram mot dina svar då, de var inte de lättaste frågorna, det håller vi med om fast ganska roligt att få tänka till lite:)

 4. Lotta; Nej visst är det väl supergott med hederliga köttbullar. Ja jag håller med pussas med tomatsås och spagetti runt munnen, njae tror vi hoppar det 😉
  Mary; Tack, ja mysigt recept och en riktigt mysig filmscen!
  Ann-Sofi; Nej det är sehr mumsisch!
  Alexandra; man kan väl använda soya färs eller något liknande om man blir sugen 😉
  Mårtenssons; Ja parmesan klarar man sig inte utan. Frågorna var kluriga och svaren blev långa, tack igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *