Frågor, sushi och utflykt.

Sushi middag

Hoppas ni haft en trevlig helg trots att sommaren inte riktigt visat sig denna helgen heller. Jag har i alla fall haft en mysig helg ändå. Det har varit en lite matlat helg här i huset. I fredags var vi grymt sugna på sushi så mannen köpte med sig lite godbitar hem från Sticks&sushi i Köpenhamn, gott gott! Igår hade vi faktiskt riktigt fint väder här nere och passade på att åka till Näset och gå på Vikingamuséet i Höllviken. När vi ändå var där passade vi på att åka ned till Skanör och där blev det en god lunch i solskenet på Gästis. På kvällen blev det lite god sallad och grillat men det får ni se mera av en annan dag. Dagens middag gick minsann inte heller av för hackor, en fylld hel kyckling som fick gotta till sig i ugnen, men det receptet sparar vi till en annan dag. I förra veckan fick jag en liten fråge ”utmaning” från de kära bloggvännerna i Mårtenssons kök. Så här kommer mina svar.

Hur viktigt är bloggandet för dej som person på en skala 1-10?
Det är nog viktigare än jag själv förstår. Det är mitt sätt att få hålla på med mitt stora intresse bak och matlagning. När jag förra helgen hade förmånen att få träffa andra underbara bloggare fick jag ännu en kick och har gått runt och känt mig glad och upprymd en hel vecka nu ;). Att få dela med sig av sitt stora intresse och att få kommentarer och se att man inspirerat andra är jättekul! Jag skulle nog säga en 8;a. Men sedan kan jag i perioder känna att jag inte är lika engagerad och då går det nog ned till en 5;a.
Ditt/ert bästa tips för att koppla av?
Soff eller solstolsmys med en riktigt bra bok och ett glas gott vin inom räckhåll. En låång god middag med goda vänner är också skön avkoppling fast på ett mera aktivt sätt och att baka är helt klart något bland det bästa jag kan göra för att koppla av hjärnan. (Det kan märkas på resultatet ibland när jag glömmer ingredienser och annat ;)).
Länka till ett av dina/era absoluta favoritinlägg som du själv lagt upp och varit supernöjd med?
Oj, svårt. jag önskar att jag var bättre på att ta bilder. Beundrar alla som tar helt fantastiska bilder men där är jag inte så stolt. Ett recept som jag däremot var riktigt nöjd med och som jag fått mycket positiv respons på är mina semle cupcakes förra året. Tror jag var först ut med dem och de är grymt goda så måste jag välja blir det detta
Vilka andra sociala medier använder du förutom bloggandet?
Då är det facebook som gäller, twitter känner jag inte riktigt är ”min grej” och så blir det ju lite sms om det räknas.
Skulle du kunna ta en timeout från mobil, dator och tv på en vecka?J
Ja det händer väl på semestern någon gång men jag har svår abstinens ;). Skulle nog behöva ha lite mer regelbundna timeouter för jag är nog lätt beroende. Antabus för mobil/dator finns det?
Vem i matvärlden skulle du/ni helst vilja träffa och varför?
Svårt, jag är lite nördig när det gäller kändiskockar, blir lite fånig idoldyrkare så där. Skulle ju gärna träffa Jamie Oliver och få prata och laga mat ihop lite så där härligt opretatiöst som bara han kan. Nigella skulle jag vilja sova över hos och äta nattamat från hennes kylskåpsrester, Duff Goldman/Ace of cakes skulle jag ha skitkul med och lära mig dekorera tårtor och Mannerström skulle visserligen göra mig skitnervös men jag skulle så gärna lära mig en liten liten del av hans matkunnande.
Vilken maträtt lagar du helst och varför?
En absolut favorit just nu är seranolindade pilgrimsmusslor med mangosalsa, så gott. När det gäller vardagsmat som är ofta förekommande är det nog lax med wokade grönsaker, nudlar och terriyakisås eller en snabb carbonara.
Finns det något i matväg som du tycker är överskattat?
Falukorv 😉 fast det är bara för att min man och barn tycker om det…och jag inte är så överförtjust.
Vad skulle din sista maträtt vara? Jag skulle ta så lång tid på mig att väja att jag förmodligen fick leva på övertid. Men kantareller är en svår passion och sushi är vansinnigt gott och färska skaldjur eller kanske lättkokta primörer med smör… ja ni förstår… Det beror väl kanske vilken tid på året min ”dödsdom” skulle komma. Men jag hoppas slippa ta det beslutet ;9.
Vilken krydda skulle du inte klara dej utan? Salt, peppar och vitlök. Örter behöver man väl inte räkna in och citron räknas inte riktigt som krydda, eller?

Ja det var nog lite om mig, jag tackar för att jag blev tillfrågad och eftersom de allra flesta av mina bloggvänner redan fått utmaningen så utmanar jag vem som helst som känner sig manad. Skriv gärna en rad och berätta om ni lägger upp frågor och svar på er blogg, så länkar jag vidare till er.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Frågor, sushi och utflykt.

  1. Lotta; Det låter som en plan, vi kan hålla handen ;). Han är ju som en nallebjörn men attans respektingivande..
    Emmy; Ja det är kul att få veta mer om alla och att få tänka till lite själv. Jo vi är nog rätt lika, vi matnördar 😉

  2. Visst är det kul att få läsa alla svaren, man lär känna varandra lite mer fast inser ändå att man faktiskt känner varandra ganska väl:)
    Kul att du ville hänga på.

  3. Anki och Håkan; ja nog känner man varann ganska väl i alla fall när det gäller matvanor ;). Tackar för att man fick hänga på!

  4. Intressant att läsa även om jag visste lite av det du skriver. Visst hade vi det härligt, tänker fortfarande tillbaks med en härlig ruskänsla i kroppen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *