Creme brulée med kryddstekta äpplebitar.

Min goa lilla Hanna har tjatat i flera veckor nu, -snälla mamma kan vi inte ha creme brulé till dessert någon dag. Ja vad säger man, till slut måste man ju ge sig och när vi nu hade en liten sak att fira härom kvällen så passade det ju extra bra med en lite lyxigare dessert. Jag tycker det är väldigt gott med någon frukt eller bär till bruléen och denna gång gjorde jag lite stekta äpplebitar kryddade med kanel, socker och kardemumma. Mums vad gott! Kanske något att bjuda på i helgen? Själv sitter jag ikväll vid dukat bord på Saltis i Ystad och njuter av god mat i goda vänners lag. Det är bloggträff på G och det ska bli sååå himla kul att träffa alla gamla och nya vänner! Imorgon blir det en spännande matresa och sedan ska vi laga kvällens mat tillsammans. Behöver jag säga att ni får veta mera när jag kommit hem igen… Ha en riktigt härlig helg alla goa läsare!!  Kram på er.

Creme Brulée

4-6 portions formar
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl strösocker
3 msk råsocker

Skär en skåra i vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Skrapa ut fröna ur vaniljstången i gräddblandningen. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna under kraftigt vispning. Häll upp i små portionsformar. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 1 timme eller tills bruléen stelnat. Låt svalna helt. Strö råsocker över krämen och bränn av ytan med en liten gasolbrännare om du har det annars sätter du in bruléen i ugn på 250 grader grill tills sockret smält och fått lite färg.

Stekta äpplen
Klyfta två tvättade röda fina äpplen. Stek upp i en klick smör och strö på socker, kanel och kardemumma efter smak. Låt äpplena bli lite mjuka.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Creme brulée med kryddstekta äpplebitar.

  1. Men så gott det ser ut! Blir nog till att försäka knåpa ihop nån gång snart. Känner nu att jag inte hinner jobba, är så taggad med butiken och att laga mat och baka. Jobba får nån annan göra ;o)

    Jag lade in en länk till din webbutik på min blogg, hoppas det är ok :o)

    Kram Malin

    Det var jättekul att få träffa dig live Gunn, hoppas vi ses snart igen!

  2. Malin, detsamma så roligt att träffas och det dröjer nog inte så länge tills vi ses igen. När butiken öppnat tittar vi förbi. TACK så jättemycket för länkning, uppskattas mycket! Kram

  3. Pingback: Lite tips till nyårsmiddagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *