Kassler, enkel vardagsmat.

Idag bjuder Kaksmulan köket på en enkel och lättlagad vardagsmat. Det är inte ofta jag har kassler hemma men det händer att en kasslerbit följer med hem från butiken. Det bästa med att ha en bit kassler i kylen är att man kan göra i stort sett vad som helst med den. Perfekt för mig som oftast lagar mat enligt principen man tager vad man haver.
Nu håller jag på att klura på lite favoritjulmat. Vi ska nämligen tjuvstarta med julfirandet redan nästa helg, ja den 24 november. Rätt dag fel månad, men varför inte. Nu blir det ju inte något stort jättejulbord och 10 sorters kakor och godis mm utan det blir helt enkelt ett litet urval av favoriterna, så nu ska man bara bestämma vilka… Vilka är era ”måsten” på julbordet? Får nog slå till på lite glögg och pepparkaka ikväll för att komma i rätt stämning.

Gratinerad kassler  

1 bit kassler
lite champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1 msk fond
1 1/2 msk sweet chilisås
1 msk tomatpuré
2 msk philadelphia vitlök eller liknande
riven ost
Skiva och stek kasslern lite lätt men spara en skiva. Lägg ut skivorna omlott i en ugnsform. Hacka den sista skivan smått och fräs den tillsammans med hackade champinjoner och vitlök (lite hackad charlotten eller purjolök skulle säkert passa bra också). Tillsätt grädde, fond, sweet chili, philadelphia ost och tomatpure. Krydda med lite salt, peppar, chili, paprika och dragon. Koka ihop lite grann och häll över kasslern. Strö på riven ost och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med ris eller pasta och en sallad.
Lättlagat och gott

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Kassler, enkel vardagsmat.

  1. Härlig blogg du har! Tänkte på din fråga om ”måsten” på julbordet. För mig är det många självklara saker som julskinka, mjukt tunnbröd, ägghalvor med räkor eller lax, varmrökt lax och även olika andra laxar. Doppet är också ett måste för mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *