Knutte Jansson möter Old el Paso… hola!

Ja det var just vad som hände här i köket härom dagen. Min favvo gratäng som vi kallar för Knuttes frestelse som är en Jansson med ansjovisen ersatt av köttfärs fick sällskap av Old el Paso och tycke uppstod. Enkelt och gott och kanske en variant att bjuda på istället för de vanliga fredagstacosen? Gott att servera med en sallad och guacamole och lite extra salsa för dem som vill ha lite extra fart på smaken. Nu har ni bara några timmar på er att vara med och tävla om presentkortet på Whiteaway, tävligen avslutas vid midnatt och imorgon presenteras vinnaren.
Imorgon ja, då är det ju Lucia. Faktiskt saknar jag den där tiden då man fick stå upp i svinottan och åka till dagis och titta på luciatåg med mer eller mindre skönsjungande söta barn. Vissa kanske något mindre roade av att vara utspökade till tomtar och lucior vid halv sju tiden på morgonen, och vem kan klandra dem ;). Men vi brukar äta gröt, lussebulle och varm choklad framför TV;n och det funkar det med. Eller ska jag kanske smyga mig upp och dra på mig ett lakan och lussa för familjen imorgon? Nej, det slutar nog i värsta fall med att jag skrämmer slag på allihop med min falsksång och spöklikhet. Vi kör på TV versionen istället, säkrast så. Hur firar ni?
 

 Knutte Jansson och Old el Paso gratäng

 4-6 port
12 potatisar
500 g köttfärs
1 msk olja eller smör
1-2 vitlöksklyftor
ev. en finhackad lök
1 pkt tacokrydda
4 msk salsasås
1-2 tsk chipotle
salt och peppar
2 dl grädde
2 dl riven ost med lite smak
Stek upp köttfärsen i lite smör eller olja. Pressa eller riv ned vitlöken och den hackade löken om du vill ha det, krydda med tacokrydda. Tillsätt salsa och chipotlepastan. Smaka ev. av med lite mera salt och peppar. Röran ska vara rätt smakrik fär potatisen gör att den känns mycket mildare. Skala och strimla potatisen. Smörj en ugnsfast form och bottna med ett lager strimlad potatis sedan ett lager köttfärsröra och avsluta med potatis. Häll på grädden och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter, ta ut formen och strö på osten och gratinera i ytterligare ca 15 minuter tills potatisen är klar och osten fått lite färg.

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Knutte Jansson möter Old el Paso… hola!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *