Lövbiff paket med lite annorlunda pestopasta.


Huga vilken storm vi hade här på åkern i morse. Vaknade redan i natt av att det ven runt knutarna och skakade i fönstren. Nu har det lugnat ned sig som tur är men jag fryser brr trots att termometern visar på +4. Men, men, nu sprakar brasan för fullt och en kopp te får värma insidan.
Häromdagen var det en sådan där dag då man tittar in i kylen gång på gång men inte hittar någon inspiration. Några lövbiffskivor och lite färsk pasta fanns där i alla fall. Jag älskar cashewnötter och häromsistens hittade jag en ny sort torrostade smaksatta nötter, just min påse var smaksatt med sourcream onion. En lätt slokande basilika planta i fönstret och middagen var biff-lövbiff ;). Jag gjorde helt enkelt pasta med en lite annorlunda pesto smaksatt med sour cream onion och lövbiffspaket till, gott och snabblagat. Oscar som verkligen gillar pesto tyckte att denna variant var nästan bättre än vanlig så det var väl ett bra betyg.
Ikväll har vi ätit tacos/tortillas enligt barnens önskemål. Håller ganska bra på vår lilla regel – gärna tacos, men aldrig på en fredag 😉 … Man måste ju få vara lite annorlunda eller hur.
Hinner jag inte lägga in ett inlägg imorgon så vill jag passa på att önska er en riktgit trevlig helg. Kram kram.

Lövbiffspaket med pestopasta

ca 2 dl cashewnötter med sour cream onionsmak
1 kruka basilika
1 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl olivolja
Pasta av valfri sort
4 lövbiffar
2 msk philadelphia ost
salt peppar och någon msk soya
1 spetspaprika i skivor
smör och olja
Börja med att göra peston, mixa ihop alla ingredinser till en fast sås. Tillsätt ev. lite mer olja för att få lagom koncistens, salta och peppra. an.
Ta någon msk av peston och blanda med philadelphiaosten. Lägg en klick ost på varje lövbiffskiva, vik ihop och salta och peppra. Stek dem på hög värme tills de bara precis är klara, häll på en skvätt soya och ta av från värmen. Koka pastan samtidigt och fräs upp paprikan i lite smör. Häll av pastan och blanda ned peston, en liten skvätt grädde är inte fel om den känns lite torr. Servera med lite parmesan.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Lövbiff paket med lite annorlunda pestopasta.

 1. Man tager vad man haver och det bidde supergott! Magic wand verkar du använt här.

  Hos oss märktes inte stormen av. I Glommen blåser det mer eller mindre storm varje dag… 😉

  Kram kram

 2. Kan tänka oss att ni verkligen måste ha hört stormvindarna rejält där ute på åkern, fy för vad det har blåst! Men nu senare i eftermiddags var det ju nästan som vår ute, fågelkvitter och ljust länge… härligt!
  ’Ingen dålig middag inte med tanke på att det inte fanns någon inspiration, men ibland så bara kommer det när man rotar runt lite.

  Ha en riktigt bra helg, vännen så ses vi snart!!! JIPPI!!!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *