Chokladsockerkaka med godischock.

Nej jag lovar, det blir ingen felskriven nakenchock utan en riktig liten godischock. Gick och funderade på vad jag skulle hitta på att baka som bidrag till månadens sötsaks utmaning, mjuka kakor. Samtidigt öppnade jag en kökslåda och hittade en påse med lite minichokladbitar som blivit över sedan dotterns kalas. Alltså blev det en chokladgodiskaka. Doften i köket var näst intill olidlig, ville hoppa in i ugnen och slicka i mig smeten men jag höll mig i skinnet och väntade tills den var klar och svalnat (lite). Nyttigt NEJ men ack så syndigt GOTT.   

Chokladsockerkaka med godischock

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 st vardera Mars och Bounty minibitar hackad
smör och lite kokos till formen och ytterligare en bit vardera av Mars och Baunty samt 1 msk kokos till topping
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ned i smeten växelvis med smör och mjölkblandningen. Rör till sist försiktigt ned de hackade chokladbitarna. Häll i en smord springform som du strött med kokos istället för ströbröd (lägg gärna ett bakplåtspapper i botten av formen eftersom botten blir väldigt kladdig av godiset och lite svår att stälpa upp annars) och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. När ca 5 min återstår av tiden öppnar du försiktigt ugnsluckan och strör över hackade chokladbitar som du blandat med lite kokos. Låt kakan gå klart i ugnen.

Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak; mjuka kakor hos bloggen Söta saker.

Söta saker

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Chokladsockerkaka med godischock.

  1. Sara; hihi, tack ja det där sockersuget…. 😉 Jag menar kaffe utan kakor är ju som kärlek utan kyssar eller var det inte så det var??;)

  2. Pingback: En kavalkad av mjuka kakor | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *