Kaksmulan goes korvgumma!

 Ja så är det! Jag har ju berättat att jag har något kul på gång och det kan man verkligen säga att det är. En god vän till oss ringde mig för några veckor sedan och berättade att han hade bestämt sig för att förverkliga en gammal dröm, att bli ”korvgubbe”. Han berättade om sin idé och undrade om jag ville börja jobba med honom. Så klart jag ville! Nu ska vi varken gå runt med låda på magen eller stå i en liten korvkiosk utan det ska bli en liten delikatesskorvrestaurang och butik, KORVdeli. Lokalen ligger mitt inne i Malmö och håller nu på att ställas iordning och den kommer att bli jättefin när det blir färdigt. Vi kommer att servera kvalitetskorv av olika sorter (ca 50 olika sorter kommer att erbjudas) med hemlagat mos med riktigt smör, surdegsbröd istället för vanligt korvbröd och lite goda röror och tillbehör. Vi kommer även att ha försäljning av korv både i rå och rökt form samt lite goda tillbehör som senap, kryddor och så lite korvböcker mm. Detta är verkligen jätteroligt och spännande och så kul att få möjligheten att vara med från början. Jag lovar att berätta mer när vi närmar oss öppningsdags och så ska ni så klart få se lite bilder mm. Tills dess fick jag lov att låna en finfin korvbild från bloggvärldens okrönte korvkung, Mårtenssons kök.

Så då vet ni vad som är på gång här. Just nu har det inte blivit så mycket med bloggandet. Förra veckan var det sportlov och jag och barnen tillbringade först några dagar med släkten och sedan åkte hela familjen upp till Stockholm över helgen. Eftersom det var rätt många år sedan vi var uppe så kom barnen knappt ihåg att de varit där ens. Då var det ju såklart läge för sightseeingtur med Gamla Stan, slottet mm och så en underbar dag i strålande vinterväder på Skansen. Givetvis åt vi gott också, bland annat en god middag på Lokal och på lördagkvällen gick vi på ett tips från en annan god vän i bloggvärlden nämligen Lotta med Två små kök. Hon föreslog bland annat tapasrestaurangen Tvärsöver och det var hur gott och mysigt som helst, tack för tipset! 
Tyvärr avslutade vi med att ta med oss något Stockholmsvirus hem så först blev jag och sedan Hanna sjuka med influensa. Det har med andra ord inte lagats så mycket spännande mat i vårt kök denna veckan. Med tanke på att det händer ganska mycket i övrigt också just nu så kommer nog uppdateringarna här på bloggen bli lite sporadiska. Men jag lovar att uppdatera om vad som händer i korvvärlden och ett och annat recept kommer det säkert att bli också, man kan ju inte leva på korv allena ;). Ha det gott!

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Kaksmulan goes korvgumma!

 1. Åh, vi kan snart inte tåla oss längre, vi tycker det ska bli så himla kul och ser fram mot att premiärtesta godsakerna! Gissa om vi kommer att göra några besök hos Malmös korvadrottning?
  Fast det hade ju nästan varit snäppet häftigare om det varit med en låda på magen…:)

  Spark därbak säger vi väl,
  korvakramar från Mårtenssons!

 2. Åh vad kul! Det låter ju helt underbart. Rikig kvalitetskorv. Om jag åker till Malmö i sommar så räkna med att jag kommer hänga hos dig! Lycka till! KRAM

 3. Men åh vad roligt!! Om vi åker förbi Malmö på vår semester i sommar måste vi komma på besök och proväta hos er.. Jättekul och grattis! Det är alltid kul, nyttigt och viktigt att börja med något nytt ibland. Att gör en ”kovändning” som min man och jag bruka kallade det. 🙂

 4. Tack alla för era positiva kommentarer.Det ska bli jätteroligt och jag ser fram emot att få se er på Korvdeli om ni har vägarna förbi Malmö.
  Kram alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *