När vi hade gäster här bjöd jag på dessa goda cupcakes (efter ett recept i Leilas bok ” A piece of cake”) till fikat en dag. Jag gillar verkligen kombinationen av syrlig citron och knastriga goda vallmofrön och extra gott blir det tillsammans med den lite syrliga cream cheese frosting. Inte så snyggt dekorerade men de gick ned ändå.
Lemon poppyseed cupcakes
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl blå vallmofrön
skal och saft från en citron
Frosting; 60 gram smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
skal av 1 citron och saft från ½
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl bakpulver och salt och vänd ned i smeten. Blanda i vallmofrö samt citronsaft och rivet citronskal. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet och grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
Frosting; Rör samtliga ingredienser till en krämig smet. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen och garnera med lite vallmofrön
Jag tyckte den såg jättefin ut. Har inte testat det receptet ännu, men gillar vallmofrön i kaka. De hamnar på min att-göra-lista (tyvärr börjar den bli ganska lång, vill testa så många saker).
Erika, Tack! Visst är det gott med vallmofrön och jag känner igen det där med en lååång att-göra-lista 😉
Vist blev det gott, vi gillade oxå smakbrytningen mellan fröna och citronen. Frostingen kan man ju äta med sked…
Ser himla gott ut, spännande med vallmofrön i, det har jag bara använt på frallor hittils