Chokladdoppade spritskakor (Viennese fingers)

Chokladdoppade spritskakor

Dessa goda kakor vet jag att jag ätit som barn. Däremot kan jag inte för mitt liv komma på vad de heter på svenska (om de nu har något namn). Mamma bakade något liknande dessa kakor men de var dubbla med choklad emellan istället. Hur som helst så blev det en variant och trots att min ”rätta” tyll var försvunnen så blev de helt ok, men jag tror jag ska byta ut en del av mjölet mot potatismjöl nästa gång så de blir lite sprödare och kanske lite mera vanilj. Hmm inte mycket som var helt rätt här ;),  men de var i alla fall goda.

Chokladdoppade spritskakor (Viennese fingers)

7 msk smör
2 msk florsocker
½ tsk vaniljessans (jag hade slut på det och tog 1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Vispa eller mixa smör, socker och vanilj vitt och pösigt. Rör ned mjöl, bakpulver och salt till en ganska fast smet. Fyll i en spritspåse med en stor stjärntyll och spritsa ut ca 5 cm långa längder på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 160 grader i 10-15 minuter. Låt svalna några minuter på plåten innan du flyttar över dem på ett bakgaller för att kallna helt. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa båda ändarna i choklad, lägg på bakpapperklädd bricka och låt stelna i kylskåp.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Chokladdoppade spritskakor (Viennese fingers)

 1. Ja, du är välkommen på middag när helst du har vägarna förbi, bara ”say the word” så har vi en god fisksoppa redo… Fast du måste lova att bjuda på goa kakor när vi är i grannskapet!

 2. Så gott de ser ut!! perfekt med efter middag te eller kaffe tycker jag 😉
  Jag tycker att mina barn kommer att gillar det eftersom de har chiklad på också hihi*

 3. Sana, Tack! tror säkert barnen gillar dem det gör i alla fall mina 😉
  Frida, Dina nötpinnar ser jättegoda ut, de får jag prova nästa gång.
  Erika, Tack! Hittade någonstans en variant som kallas för strassburgare och det var vad mamma kallade dem också 😉
  Helena S, Tack, se ovan ang. namnet.
  Anki, Lovar att bjuda både på kakor och middag men det vill ju till att ni har vägarna förbi Toronto 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *