Van Loveren Tapas Challenge

Jag är med och tävlar i Concealed Wines tapastävling, gå in på länken nedan och titta på bidragen, och rösta gärna på mitt bidrag så klart…  😉  http://www.concealedwines.com/userpollmulti.asp?pollcatid=1639

Tapas med serranoskinka, ädelost mm

INGREDIENSER

  • Baguette
  • 50 g cream cheese
  • 25 g ädelost
  • ½ päron
  • 4 skivor serrano eller parmaskinka
  • 2 fikon
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Mosa ihop 75g cream cheese/philadelphia med 50 g ädelost.
  2. Varva oströran med tunt skivat, skalat päron i en plastklädd form. Ställ kallt att stelna i några timmar.
  3. Lägg skinkan i ett lager på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 250 grader ca 10 minuter tills gyllenbrun och ”knaperstekt”. Ta ut och låt svalna på dubbelvikt hushållspapper.
  4. Pensla tunna baguette skivor med lite olivolja och rosta i ugnen.
  5. Rosta samtidigt lite pinjenötter i ugnen.
  6. Ta ut osten ur kylen och skär i tunna skivor. Lättast med en vass kniv doppad i hett vatten.
  7. Arrangera osten, en klyfta fikon, några rostade pinjenötter och ett ”skink segel” på baguettskivan.
  8. Drissla lite balsamicosirap på ett uppläggingsfat och lägg upp tapas tillsammans med lite ruccola sallad

    Print Friendly, PDF & Email

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *