Jag är med och tävlar i Concealed Wines tapastävling, gå in på länken nedan och titta på bidragen, och rösta gärna på mitt bidrag så klart… 😉 http://www.concealedwines.com/userpollmulti.asp?pollcatid=1639
Tapas med serranoskinka, ädelost mm
INGREDIENSER
- Baguette
- 50 g cream cheese
- 25 g ädelost
- ½ päron
- 4 skivor serrano eller parmaskinka
- 2 fikon
- pinjenötter
Gör så här
- Mosa ihop 75g cream cheese/philadelphia med 50 g ädelost.
- Varva oströran med tunt skivat, skalat päron i en plastklädd form. Ställ kallt att stelna i några timmar.
- Lägg skinkan i ett lager på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 250 grader ca 10 minuter tills gyllenbrun och ”knaperstekt”. Ta ut och låt svalna på dubbelvikt hushållspapper.
- Pensla tunna baguette skivor med lite olivolja och rosta i ugnen.
- Rosta samtidigt lite pinjenötter i ugnen.
- Ta ut osten ur kylen och skär i tunna skivor. Lättast med en vass kniv doppad i hett vatten.
- Arrangera osten, en klyfta fikon, några rostade pinjenötter och ett ”skink segel” på baguettskivan.
- Drissla lite balsamicosirap på ett uppläggingsfat och lägg upp tapas tillsammans med lite ruccola sallad