Wienernougat, sista julgodiset…. (tror jag)

Wienernougat

Nu har det blivit ganska många godis recept här på Kaksmulan, men julgodis kan man väl aldrig få för mycket av? Nu började jag ju tidigt så en del har redan tagit slut så tex saltlakrits kolan och knäck skall jag göra nya omgångar av senare idag. Men en ny sort har det blivit idag också, fast ny och ny är väl egentligen helt fel att säga. Wienernougat tillhör väl de riktigt gamla klassikerna men är inte desto mindre god för det. Snabbt och enkelt är det också vilket ju inte gör något så här dan före dan före dopparedan. Dotterna ligger fortfarande nedbäddad på soffan framför TVn med feber men min förkylning håller sig förhoppningsvis på en lite mer ”lagom” nivå så det kan lagas och fixas här i köket, för i år firar vi jul här i vårt ”lilla hus på åkern”. Ska bli riktigt mysigt men man hade ju hoppats på lite snö också men man kan inte få allt.

Wienernougat

250 g nougat
200 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna tills den blir lite lätt gyllenbrun. Ställ åt sidan. Bryt nougat och choklad i bitar och smält tillsammans över vattenbad. Rör till sist ned mandeln. Häll upp i en bakpappersklädd form, tex en brödform och ställ kallt att stelna. Skär i lagom munsbitar och förvara kallt.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Wienernougat, sista julgodiset…. (tror jag)

 1. Så trevligt att du startat webbshop! Jag hittade en kommentar från dig som hamnat i skräpposten märkligt nog. Kan va pga länken, men så strikt brukar det inte va. Nu är den på rätt plats iaf. Ska bli kul att följa utvecklingen 🙂

  Kul att du satsar på förkläde, det är det inte så många som har i Sv. TYpiskt att jag köpte nytt tidigare i år (röd-vit-prickigt! inte omöjligt att det var från en av dina, fast via etsy isf), för det hade varit roligare att handla av dig. Jag får slita ordenligt på det =)

  All lycka med butiken, och framför allt just nu: GOD JUL!

 2. Ann-Sofi; Vad bra att det kom fram som det skulle och att du gillade det ; )!! God Jul till dig! Kram
  Anki & Håkan; Man får inte vara dum utan passa på att dra ut på det så länge som möjligt. På juldagarna är det ju så mycket mat ändå.
  Cecilia; Misstänkte att det var något skumt när kommentarerna inte kom fram ; ) Tack för lyckönskningarna och GOD JUL!!

 3. Pingback: Ny tävling och ett tips på ett enkelt och gott julgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *