Thai inspirerad kycklinggryta.

Gårdagens middag blev en Thai inspirerad kycklinggryta. Det är inte så ofta jag lagar Thai mat då det inte så sällan plockas upp hämtmat från vår lokala favorit Thai, Bamboo legend.

Men nu blev det i alla fall en lite gryta med följande ingredienser:

Thai inprirerad kycklinggryta med mango
600 g kycklingfilé gärna lårfilé
ca 10 färska champinjoner
lika mycket sockerärtor
1/2 röd paprika
4 sticklökar
2 vitlöksklyftor
1 bit riven färsk ingefära
1 msk olja
1 mango
1 burk cocosmjölk
Salt & peppar, gurkmeja, curry att krydda med
Soya, Sweet chilli sauce, fisksås för smaksättning
Hackad färsk koriander
Skär kycklingen i bitar, dela champinjonerna i klyftor och rensa och dela sockerärtorna på mitten. Skär paprika och sticklök i lagom bitar. Fräs kycklingen en stund och krydda med salt och peppar. Tillsätt champinjoner, sockerärtor, paprika, lök, vitlök, riven ingefära och krydda. Låt fräsa en liten stund. Häll på cocosmjölk och smaksätt med soya, sweet chilli, fisksås och ev. lite pressad lime.
Låt sjuda en liten stund, tillsätt mango i bitar och färsk koriander på slutet. Servera med ris.
Nu ska jag strax åka iväg på baby shower och gårdagens hallonchoklad muffins har blivit till Noëlle cupcakes. Enjoy!

1 svar på ”Thai inspirerad kycklinggryta.

  1. Pingback: Asiatisk kycklinggryta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *