and the winner is….

Lisa… nej det var hon som fyllde år idag och fick en prinsesstårta i födelsedagspresent.  Men vinnare i min lilla tävling blev Cilla, Anna och Ellinor S GRATTIS!! Hör av er till mig på mail med er adress så kommer era cupcake wrappers på posten.

Jätte stort TACK alla ni som var med och kom med förslag på vilket ni tycker är det svenskaste bakverket.  Flest förslag/röster fick utan tvekan kanelbullen och visst känns den riktigt svensk (har ju till och med en egen dag i Sverige). På delad andra plats kladdkaka och chokladbollar tätt följt av saffrans/lussebullar. Det var roligt att läsa vad ni tycker är typiskt svenskt och det gav mig mycket inspiration till vad jag ska bjuda mina canadensiska vänner på fram över.

Idag blir det tyvärr inget recept men det kommer imorgon. I helgen ska här göras typiskt svenska smörgåstårtor och ännu en prinsesstårta. Den måste blir bättre än dagens, det var alldeles för varmt i köket igår kväll när jag gjorde den och jag hade lite bråttom så marsipanen var helt hopplös. Helt omöjlig att kavla ut utan att fastna. Till slut fick jag den ok men då svettades den istället… Konstigt ibland går det så enkelt och bra och vissa dagar funkar ingenting.. Hoppas det blir en bra tårthelg i alla fall 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *