Denna helgen åkte vi iväg en liten tur till Niagara fallen. Det är ju faktiskt ganska häftigt när man tänker på det att vi har mindre än en timmas resväg till en av världens främsta turistattraktioner. Nu har det ju blivit ett och annat besök när man haft gäster från Sverige så barnen är måttligt roade av själva fallen. Men jag måste säga att jag fortfarande fascineras av krafterna och vattenmängderna. I övrigt är staden Niagara Falls en upplevelse i sig med dels massor av stora fina hotell, casino, restauranger och turistfällor och en betydligt mer nedgången och skum del med riktigt sunkiga hotell och mystiska nattklubbar…Här snackar man kontraster av stora mått. När vi kom hem igen idag skulle vi få besök av våra hyresvärdar så det blev till att slänga ihop en snabb och god kaka till fikat. Det blev sega hallonrutor som är både goda och enkla att baka. Tyvärr hade jag inte mer än 100g smör kvar i paketet fast det enligt mitt recept ska vara 200g men det blev lika gott i alla fall så om man vill dra ned lite på fettet så gå på den mindre mängden smör.
Sega hallonrutor och Niagara Fallen
Sega hallonrutor
100-200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
2-3 dl färska eller frysta hallon (eller blåbär)
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen och blanda ned socker, vaniljsocker och mjöl.
Bred ut smeten i en smord långpanna. Strö över hallon och madelspån. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Skär i rutor.
Hej!
Jo det var första gången jag bakade macarons och det var inte alls så svårt som en del säger att det är.
Gäller bara att leta upp rätt fakta och att låta kakorna vila i en kvart innan de gräddas i ugnen.
Några sprack men de flesta blev riktigt bra!
Hallonrutorna ser riktigt smarriga ut.
Mvh Linda Runn
De här kakorna såg ju alldeles ljuvliga ut, så det måste testas någon dag! Hälsningar Mia
Härliga bilder du bjuder på från Niagarafallen, mäktiga fall, det måste vara riktigt öronbedövande av allt vattenbrus.
Hälsn. Pia
Jo, de är riktigt smaskiga och som sagt väldigt lättbakade också. Vilken fin blogg du har, Mor-Mia! Nästa gång jag bakar bullar blir det rutor, jag gillar att baka i långpanna.
Tack Pia, det är så roligt att du följer min blogg!! Ha en toppenfin vecka!!
Sv: Åh, tack så jätte mycket! Nej, jag har inte gett ut någon skiva än.. men jag hoppas att det kommer 🙂 Och programmet har inte kommit ut på internet än men jag meddelar via bloggen så fort den gör det! Och vilken fin blogg du har, de där hallonrutorna ska jag faktiskt ställa mig och baka på direkten, dom såg otroligt goda ut!
Ha det jätte bra! Kram Daniella – BakeCake
Niagarafallen är så härligt mäktiga. Några år sen jag var där nu (i min au pair-ungdom..) men jag är säker på att det är sig likt.
Låter gott med hallonrutor. Allt som heter/är ’segt’ brukar bli gott 🙂
Vilka mäktiga bilder på Niagarafallen och hallonrutorna ser helt underbara ut!!
Åh, de där bullarna gick inte av för hackor! Såg otroligt goda ut!
Tack än en gång för de fina cupcakewrappers som dök ner i postlådan häromdagen.
Jag är så glaf
Mm de var goda… 🙂 Vad bra att de kommit fram. Hoppas det blir några goda cupcakes i dem! Ha det toppenbra och lycka till med ert Guesthouse i sommar!! Jag skulle GÄRNA kommit förbi!! Kanske nästa år:)
Pingback: Glace au four
Åh va goda hallonrutorna ser ut.
Gillar din blogg förresten 🙂
De är jättesmaskens!! testa dem.. TACK alltid roligt att höta att någon gillar bloggen.. Jag gillar din med massor av goda recept att testa, ser fram emot receptet på olivbrödet 😉
Ha en trevlig helg
Pingback: Sega rutor med röda vinbär.
Pingback: Äpple och vinbärsrutor.