Lunchmacka och kardemummakaka

Ögonen rinner och maskrosorna frodas på gräsmattan, men det är i alla fall härligt med vår!! Då jag ju oftast är hemma på dagarna så blir det ofta någon variant på lite matig macka till lunch. Idag hade jag en kycklingfilé över så det blev en dubbelmacka med hummus, kyckling, ruccola, tomat och avokado och lite vuxenketchup = balsamico sirap till. Gott, enkelt och snabbt. Något annat som jag tycker är mycket gott och enkelt är kardemumma kaka. Gillar verkligen smaken av kardemumma. En chai-te med kardemummakaka blir ju därför extra bra.

Kardemummakaka

1 ägg

2 dl socker

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kardemumma

50 g smält smör

1 ½ dl mjölk (eller filmjölk, jag använder buttermilk)

Garnering; lite pärlsocker och kanel

Rör smör och socker vitt och pösigt, rör ned övriga ingredienser och rör till en slät smet. Häll i en smord form och strö över pärlsocker och kanel. Grädda i 175 grader ca 35-40 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *