Tuppkaka.

Tuppkaka

Idag var det sista dagen vi hade svenska skolan denna terminen. Inte klokt vad snabbt tiden går. Tycker det känns som härom veckan när det var kallt och snöstorm när vi åkte dit. Jag hade bakat tuppkaka att bjuda på. Vet inte varför, men detta blev en slags skolavlutnings kaka för min son när han gick på dagis och första året i skolan hemma i Sverige. Nu har jag nog inte bakat den sedan dess men idag tyckte jag det kunde passa bra. Oscar smakade på en bit och fick ett lyckligt uttryck och sa -mm, mamma nu minns jag hur god den var! Så här kommer recpetet på skolavslutningskakan /tuppakakan.  Ha en härlig helg, här har vi långhelg och firar Victoria day på måndag.

Tuppkakor

2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
Topping;
75 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflingor
Vispa ägg och socker vitt och poröst, rör ned övriga ingredienser. Bred ut smeten i en smord bakpappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader 35-30 minuter.
Topping: Smält smöret och rör ned övriga ingredienser.
Bred smeten över den varma kakan och strö över kokos.
Låt svalna och skär i fyrkantiga bitar.
Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Tuppkaka.

  1. Tack! det är samma här. Du hittar flera långpannekakor på min blogg. Jag rekommenderar cocostosca och sega hallonrutor om du inte testat dem.
    Ha det bra Gun

  2. Stina; Tja det är väl som med ganska många kakor att man kallar dem olika. För mig har Silviakakan en likande vanilj”kräm” men mellan två bottnar och denna kaka har jag alltid kallat för tuppkaka. Rätt eller fel vet jag inte men god är den i vilket fall 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *