Somrig sallad och blommor.

Clematis

Här i Canada har vi fått riktig högsommar värme! Solen strålar och termometern visar på 28 grader i skuggan. Tur att jag insisterade på att hyra ett hus med pool när man nu hade chansen! 😉 Idag har vi varit lediga och firat Victoria day, och vi blev bjudna till några vänner på poolparty och lunch bbq. Jag tog med en fräsch somrig sallad och lite mumsiga maränger. (detta är min vännina som just blivit av med sin äggallergi). Tyvärr så tog marängerna slut innan jag hunnit få fram kameran och salladen ser inte så spännande ut på bild… Istället bjuder jag på lite vackra blommor från min trädgård som nu står i full blom.

Till salladen tycker jag det är jättegott med en poppyseed dressing/vallmofrö dressing. Tyvärr så var mina vallmofrön slut så jag fick ta fuskvarianten på flaska idag men ska ge er receptet en annan dag för det är verkligen fräscht till en sallad med lite frukt eller bär i.

Sallad med jordgubbar och feta

Blandade salladsblad
Lite hackad gurka
Jordgubbar delade i klyftor
Ett par vårlökar i tunnna skivor
Feta ost smulad eller riven
Lite krutonger
Blanda ihop salladen strax innan den ska ätas och servera gärna med poppyseed dressing.
Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Somrig sallad och blommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *