Dubbla kalassnitt

Här har det verkligen blivit sommar! Solen har strålat hela dagen och nu är klockan halv tio och det är fortfarande 24 grader ute, underbart!! Däremot blir det kanske inte så mycket bakat i detta vädret men jag passar på att bjuda på ett recept sedan tidigare i våras. Dessa småkakor var rikiga favoriter i min barndom och det är många år sedan jag bakade dem sist. De är goda med sin blandning av kanel, mandel och sylt. Jag testade med blåbärssylt och jordgubb/rabarber sylt och båda var goda. Däremot var det ingen höjdare att lägga på äpplemos som jag testade också, hoppa över det 😉 Imorgon tänker jag nog trotsa värmen och stanna inne i svalkan en stund och baka mitt bidrag till månadens sötsak. Har funderat länge men nu har jag hittat på ett recept som jag är mycket nyfiken på att provbaka. Förhoppningsvis blir resultatet lika bra som idén känns, men det får ni veta imorgon.

Dubbla kalassnitt

200 g smör

1 dl socker

5 dl mjöl

1 äggula

2 msk finhackad sötmandel

2 tsk kanel

sylt

Arbeta samman smör, socker, mjöl och äggula till en deg. Dela den i två lika stora delar. Smaksätt den ena med hackad mandel och den andra med kanel. Rulla ut varje deg till tre drygt fingertjocks stänger. Lägg mandelstängerna på en bakpappersklädd plåt och lägg kanelstängerna ovanpå. Tryck till dem lite lätt och gör en fördjupning längs mitten som du fyller med sylt. Grädda i 200 grader i ca. 15 minuter. Låt längderna svalna på plåten och skär dem i sneda snitt innan de kallnat helt.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Dubbla kalassnitt

  1. Här kommer och går värmen… Skiftar mellan bikini och gummistövlar 😉 Blir spännande och se vad du hittar på att baka till ditt bidrag. Dina dubbla kalassnittar lät goda. Min son ville baka syltkakor, kanske ska testa dessa istället.

  2. Ja här är det konstant bikinivärme för tillfället och det klagar jag inte på 😉 härligt. Hoppas det blir några goda syltkakor, mitt Amerikanska bidrag kommer senare under dagen. Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *