Blåbärspaj.

Blåbärspaj i portionsform

Igår bakade jag bland annat lite blåbärsmuffins med smultopp (recept och bilder kommer) och eftersom det blev både blåbär och smul kvar passade jag på att göra några små portions blåbärspajer. Tycker det var ett väldigt trevligt sätt att servera dem på. Lite rivet citronskal över vaniljglassen var dessutom en riktigt god kombination så ett litet tips så här i blåbärstider.

Blåbärspaj 4 portioner

Ca 4 dl blåbär
2 tsk potatismjöl
50 gram kallt smör
1,5 dl havregryn
1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1/2 dl råsocker
Fördela blåbären i fyra portionsformar och strö över lite potatismjöl. Nyp ihop smöret och de torra ingredienserna till smul och grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass gärna smaksatt med lite rivet citronskal.
Print Friendly, PDF & Email

15 svar på ”Blåbärspaj.

 1. Det är smart att göra dom i portionsformar, blir verkligen som du skriver trevligare att servera dom då, tänkte se till att få köpt lite portionsformar då jag inte har några ännu

 2. Jag håller med om tipset om portionsformar. Jättebra. Jag har inte heller några. Är det keramik du har? Är ugnstiden samma eller är den för portionsformar? Kram till er!

 3. Ja det var jättebra med portionsformar. Mina är av glas och faktiskt några jag köpt med färdig creme brulee i (ja även kaksmulan tar sina genvägar ibland, den var dessutom riktigt god). Tiden är nog ungefär densamma för stora och små formar. Låt smulet få lite färg bara. Ha det bra!!

 4. Blåbärspaj är den godaste pajen jag vet! Finns inget bättre! Snart är det dessutom dags att bege sig ut i skogen och plocka på sig några liter, så man har under resten av året. 🙂 Du har fått en award av mig, kika in på min sida så får du se!

 5. Ja det är konstigt, tänk att de kan krympa bara av att ligga i garderoben…vet inte vad det tagit åt jeansen;)

 6. Åh vad gott med blåbärspaj! Vill jag också göra snart. Och vaniljglass till är en finfin idé. Vattnas i munnen 🙂

  Sent svar på din fråga om cupcakebehållaren jag skrev om hos mig: Cupcake Confessional sa min vän. Vet inte om det säger dig något, men jag uppfattade det som att det ska vara en fysisk butik. Jag känner igen namnet sedan tidigare men vet inte hur stora de är, om det kan vara en kedja. De var på besök i Calgaryområdet.

 7. Det är så mycket godare och trevligare med dessert i portionsformar. Lite svårt att ta om bara 😉 På Harry´s i Kalmar har de dessertmeny i tapasformat, det är roligt att kunna äta flera små desserter. Jag kikade på ett par ljuslyktor med doftljus i på ikea som jag tyckte skulle passa till dessertglas, men denna gången blev det ingen inköp.

 8. ville bara säga att det är en riktigt fin blogg du har, här kommer jag definitivt kika in fler gånger

 9. Elin, tack så jättemycket det är roligt att höra!! och du är så välkommen tillbaka.
  Emmy, visst är det fint och jag tror jag vet vilka ljuslyktor du tänker på, har faktiskt sett dem som dessertskålar i något sammanhang. Dessert tapas låter som entoppenidé tycker jag, framför allt när man har lika svårt att bestämma sig som jag 😉
  Cecilia, Tack, testa med lite rivet citronskal på eller i glassen, passar jättebra till blåbären. Tack för tipset om cupcakes hållarna, ska se om jag hittar dem.
  Yasemin, tack ja visst är det gott..
  Erika, tack, jag håller med…
  Helena, tack;
  Linda, visst är det skumt, måste ju bero på värmen 😉

 10. Hanna och Helena, Tack! att dömma av alla positiva kommentarer till detta inlägget var det nog en hit att göra portionsformar. Även barnen som var de som fick testa dem sa att de hellre vill ha egna pajer i fortsättningen, så då vet man vad som gäller 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *