Tävling.

Halloween kit

Ja, det är dags för en liten tävling här hos Kaksmulan. Här i Kanada är det nu fullt i alla butiker (ja överallt) av allsköns Halloween prylar.  Eftersom jag ska ha en liten kombinerad födelsedags- och Halloweenmiddag i år så tänkte jag be er om lite hjälp. Skicka mig ert bästa förslag på godsaker (inte bara sötsaker) som kan passa till en Halloween middag. Jag drar ett vinnande bidrag som får ett Halloween kit från Wilton med fina cupcake wrappers och pinnar, kakstenciler, chokladkakformar och fina askar att ge bort era godsaker i.

Jag sammanställer alla era förslag i ett speciellt Halloween inlägg så skicka gärna med en länk eller bild om ni har det. Ni kan skicka in era förslag som en kommentar till detta inlägg fram till den 12 oktober.  Tipsa gärna om tävlingen på er blogg. Ser fram emot många läskiga och goda förslag.

halloween clipart pumpkin

Trick or treat

Print Friendly, PDF & Email

17 svar på ”Tävling.

  1. Pumpa paj
    gör de precis som t.ex äppelpaj fast ha pumpa istället eller något annat om ni inte gillar pumpa och häll lite röd karmallefärg i degen så den blir läskigt röd 😀

  2. Det jag tycker passar väldigt bra på Halloween är Jell-o, i rött eller grönt! 😀
    Annars kan man göra fruktdrinkar/smoothies på kiwi! Ser också läskigt ut.

  3. Wow vilket pris, vill verkligen vara med i denna passande tävlingen då jag fullkomligt älskar Halloween!! De är den bästa högtiden på hela året och varje år ordnar jag och min syster middag med lekar mm.
    På denna sidan http://buu.nu/?page_id=239 kan du se massa förslag på de jag gjort till halloween. Svårt att välja bara en sak man gillar men bäst var nog frankeinsteinmonstret men apelsinspökerna är ju också jättegoda att göra och enkla. I år ska jag nog kanske göra cake pops, cupcakes och en liten tårta.

  4. Något jag tycker är väldigt gulligt, men som jag inte testat att göra själv ännu är små spöken i sugarpaste! Kanske inte är så gott att äta sugarpaste rakt av, men vad sägs om idén att göra små ”dammsugar-spöken”? Man skulle då kunna göra en dammsugs-smet och forma den till små cylindrar. Därefter kavlar man ut små vita marsipanlock och lägger dem över konerna, målar dit två ögon och vips så har man små minispöken =) Skulle kanske vara gulligt som bordsdekoration, om de stod på någonting, eller som dekoration på en tårta?! Givetvis kan man ju göra dem läskiga också! Recept på dammsugare hittar du bl.a. här: http://bakfnatt.blogspot.com/2010/01/giftigt-farggranna-dammsugare.html Testar du inte på detta själv så får du gärna kika in på min blogg kring Halloween, för jag har som plan att testa idén 😉 Skall bli spännande att se vilka idéer andra kommer med!

  5. Jag skulle göra små prinsessbakelser och sedan lägga vit sugarpaste över och forma dom som ett spöke, och måla dit svarta ögon och göra en liten mun

    Sedan skulle det bli Cake pops i form av spöken det med

    Sedan så kan man göra ljusa muffins och grädda dom i svarta muffinsformar, bre på orange glasyr och spritsa ut ett spindelnät på med svart kristyr.

    Sedan om man har pepparkaksformar i form av spöken, pumpor och flsddermöss så är det snyggt att grädda ljusa kakor och garnera dom sedan med kristyr och strössel, tex pumpa och spökströssel

  6. Jag älskar Halloween, men tyvärr firas det alldeles för lite här i Sverige. Känns som att det verkligen bara är för barn…

    Något som jag har funderat på är att bål och liknande frysa in latex handskar – med någon vätska i – typ bål eller vatten, eller kanske något annat i någon fräck färg. När man fryser in dem så lägger man handsken i en skål med kanske en aluminiumbruk i handen – för då fryser den i en bättre form. Lägg sedan handen i bålet – istället för isbitar…

    En annan sak man skulle kunna göra med isbitar är att när man t.ex. ätit kycklinglår att man tvättar av benen, ordentligt, och fryser in dem i isbitar eller i andra kärl – då kan man lägga dem i bål eller drinkar och få läskiga isbitar.

    En anna lite kul grej är att frysa in vingummimaskar i istärningar – alltså en bit av dem ska hänga utanför – i glasen blir det väldigt färglatt och festligt.

    Annars är ju att göra små chokladpraliner i vitchoklad – i t.ex. dödskalle formar – och sen fylla dem med någon röd sylt – så när man biter in i dem så droppar det blod ur dem =)

    Handen i lådan lekar är ju alltid roligt – man ställer en skål med spaghetti, gärna med tomatsås, i en låda och så har man skurit ut ett hål i sidan som man täcker med ett litet skynke – så får varje barn/vuxen trä in handen och känna efter. Kall klibbig spaghetti känns verkligen som hjärna eller inälvor och det brukar barnen uppskatta massor =)

    Kakor i alla möjliga formar – spöken, spindlar, pumpor, fladdermöss är ju ett måste. Väldigt lätt att göra och otroligt roligt att dekorera på festen – med orange och svart frosting, strössel osv

  7. Jag har två förslag, en varmrätt och en efterrätt!
    (Delar upp dessa i två olika inlägg och börjar med efterrätten)

    Svarta och vita änkan (10 pers.)
    100 + 50 g mörk choklad
    3 dl vispgrädde
    3 ägg

    1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Bryt sönder chokladen i en mindre kastrull. Ställ ner i vattenbadet i den stora kastrullen och rör om tills chokladen smält. Ta av värmen.
    2. Vispa grädden hårt.
    3. Dela äggen i vitor och gulor. Lägg gulorna i en stor skål och hälften av vitorna i en annan. Vispa vitorna till styvt skum.
    4. Vispa gulorna. Rör ner 100g av den smälta chokladen. Se till att den inte är mycket het, då blir moussen grynig. Rör ner choklad- och äggblandningen i den vispade grädden till en slät smet. Blanda försiktigt i den vispade vitan.
    5. Häll upp i glas och ställ att stelna. Det tar ett par timmar i frysen.
    6. Gör spindelnäten: Klä en skärbräda med aluminiumfolie och ställ in i frysen 5 minuter så att den blir kall.
    7. Häll resten av den smälta chokladen i en plastpåse. Klipp till ett millimeterstort spritshål. Spritsa spindelnät på den kylda skärbrädan. Låt stelna i kylen.

    Vit mousse
    75 g vit choklad
    2 dl vispgrädde
    2 ägg
    2 cl apelsinlikör

    1. Gör på samma sätt som med den mörka moussen men hoppa över äggvitorna och smaksätt med likör.
    2. Häll den vita moussen ovanpå den mörka som bör ha stelnat ordentligt. Ställ åter i kylen, minst 3 timmar. Garnera med choklad-spindelnät och servera.

  8. Jag var på en förra året fast det var kalas för en liten grabb då. 🙂 det bjöds.

    1. Grodslem
    Gör en sats gelè och färga den grön, stoppa i gröna godisgrodor innan gelen har stelnat helt.
    2. karamellfärg i läsken
    3. pressad blodapelsin
    4. Skala” Vindruvor och lägg i bål m.m Ser ut som ögon
    5. Råttor
    Gjorde vi av negerbullar som vi satte dit svans och öron på (godisremm och nonstop)
    6. Doppa äpple i smält blockchoklad. Sätt dit nonstop som ögon och godisremmar som mun och hår. Till hatt använder man en upp och ned vänd glasstrut.
    7. Häll grön karamellfärg i mjölk
    8. Gör potatismos med grön karamellfärg i. och som de andra skriver att använda korv med mycket ketchup.
    9. Ta colasnören och dopa i grön karamelfärg då blir dom gröna ocj jätte häftiga
    10. Servera jordgubbsglass.

  9. Rolig tävling! Jag har länkat här: http://millansmemoarer.blogg.se/hoppas/2010/october/vinn-halloweenset.html

    Avhuggna fingrar (grillkorv) i potatismos kör vi oxå med, verkar vara en klassiker. Ketchup är fint att dekorera med!
    Men ett enkelt tillbehör är döskallebröd. Ta så många skivor formbröd som önskas. Rosta brödet. Skär ut dödskalle-formen med en vass kniv och sansa ut ögonhålor med en äppelurkärnare. Avsluta med att skära ut en trekantsnäsa

  10. Prinsessbakelser med orange marsipan i form av pumpor är en klassiker som vi hade på kondiset där jag jobbade förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *