Butternut squash soppa.

Butternut squash soppa

Just nu så är butikena här fyllda med olika sorters pumpor och  squash. En del är till prydnad och en del är riktigt goda att äta. Min favorit är butternut squash som idag fick den bli grunden till min lunchsoppa. Utlovade ju lite bilder och recept från min ”matorgie” lunch i tisdags. Vi åt två goda soppor den ena, (som var min favorit) med morot och apelsin och den andra med broccoli och ricotta. Mina bilder blev urdåliga men ni ska få receptet på den väldigt goda morotssoppan så snart jag fått det. Givetvis blev det en massa sötsaker också, mina cake balls och Marions farliga brownies och goda Madeleines.

Butternut squash soppa

2 personer
ca 250 g butternut squash
2 morötter
2 charlottenlökar
1-2 vitlöksaklyftor
1 bit riven färsk ingefära (jag hade slut så det fick bli torkad)
1 msk olivolja
4 dl kycklingbuljong (eller grönsaks)
1 skvätt vitt vin (om du råkar ha en öppnat flaska)
1 dl grädde
salt, peppar och kryddpeppar

Skala och tärna grönsakerna. Fräs dem ett par minuter i olivoljan och häll sedan på buljongen och vinet om du vill. Låt småkoka i ca 20 minuter tills de är mjuka. Ta av soppan från värmen och mixa den slät. (går bra med en stavmixer) Tillsätt grädden och smaka av med salt peppar och lite kryddpeppar och värm på den igen. Är soppan för tunn så red av den med lite maizena utrört i lite vatten.

Håll utkik på bloggen för det är en tävling på gång.

Print Friendly, PDF & Email

10 svar på ”Butternut squash soppa.

 1. Hej Gun,
  ja visst ar det gott med Butternut squash soup! Jag brukar gora en soppa med apple och curry pa cafeet. Receptet ar inspirerat av Barefoot Contessa. MUMS! Sweet Potato Soup ar ocksa super gott och valdigt kul att jobba med, tycker jag. Kan varieras i det oandliga!
  Vi ses pa julmarknaden!

 2. Vad spännande! Jag har aldrig ätit butternut squash soup men det måste jag ju testa laga någon dag! Såg otroligt gott ut! Tack så jätte mycket för tipset! Kram

 3. Butternutsoppa är verkligen jättegott. Förra hösten/vintern gjorde jag soppa på långlagad butternutsquash (och då menar jag lååååånglagad, ca 8 h i ugnen). Det blev hur smarrigt som helst. Synd bara att den tappar färgen när den tillagas. Rå har den världens vackraste orangea färg.

 4. Skär pumpa i bittar och läg den i ungnen ca 30 min. Det är jätte gott och smaken påminer om sött potatis
  tyvär har ingen bild på det

 5. Så varmt och mysigt med soppa! Älsar skålen också, den är jätteläcker. Jag är sugen på att hitta på något med pumpa (som väl butternut sguash väl egentligen är) så jag ska lägga ditt recept på minnet!

  Åh vad gullig du är som erbjuder dig att spana veg.marshmallows till mig! Jättesnällt av dig 🙂 Jag har dock fått ett par tips som jag ska ta och undersöka. En läsare mailade om ett par butiker i Köpenhamn som ev kunde ha. Kan vara värt en dagsutflykt någon helg 🙂 Men annars jättetack!

  Måste vara mysigt hos er nu med alla pumpor och inför-halloween-grej. Här är hösten inte lika orange. Eller, den blir inte orangeare (?) än man gör den 🙂 Planerar för halloweenpyssel jag med i år!

 6. Supergod soppa! Hade lite mindre grädde i, en skvätt vin och ingefäran var torkad, men jättegod, verkligen 🙂

 7. Vilket superbra recept! Det blev hur gott som helst. Lite roligt att hitta din blogg så här ena dagen, och några dagar senare dimper senaste numret av Buffé ner i brevlådan och då är du med där också :-).

 8. Pingback: Butternutsquashsoppa och ny stavmixer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *