Asiatisk kycklinggryta

Asiatisk kycklinggryta

Vi har haft en underbart fin hösthelg här i Kanada. Det passade bra då vi planerat att både höströja i trädgården och hälsa på goda vänner ute på landet. Jag älskar verkligen hösten de dagar då solen skiner och luften är så där härligt krispig och träden sprakar av höstfärger, underbart! Men de där kalla, regninga och blåsiga dagarna kunde man hoppa över, men om man inte måste gå ut kan ju även de vara mysiga. En god middag som passar både vackra och ruggiga höstdagar är denna Asiatiska kycklinggryta. Brukar göra lite olika varianter på samma tema som tex denna med mango som du hittar här. Men i helgen blev det lite jordnötssmak istället.

Asiatisk kycklinggryta

500g kycklingfilé gärna lårfilé
2 morötter, i stavar
4 vårlökar eller en bit purjolök, i strimlor
1/2 paprika, i stavar
6 champinjoner, i kvartar
10 sockerärtor, delade på mitten
2 vitlöksklyfor, finhackade eller rivna
1 bit ingefära, riven
1/2 lime, rivet skal och saft
1 burk kokosmjölk
1-2 msk jordnötssmör
1 msk kycklingfond
salt, peppar, sweet chilli sås, soya och ostronsås
Skär kycklingen i mindre bitar, fräs den i lite olja, tillsätt grönsakerna och låt allt fräsa en stund, krydda med salt och peppar. Häll på kokosmjölk, fond och jordnötssmör. Låt sjuda lite lätt tills kycklingen är klar och grönsakerna mjuknat lite. Smaksätt med en rejäl skvätt sweet chilli, lite soya och ostronsås (det var vad jag hade hemma denna gång) currypasta, färsk koriander är också gott att ha i. Servera med ett gott ris tex basmatiris.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Asiatisk kycklinggryta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *