Kräftsallad.

Kräftsallad

Utlovade ju receptet på min goda förrätt i helgen. Det var en kräftsallad som jag verkligen kan rekommendera det är kombinationen med mango och avokado ihop med kräftorna som är så god. Bilden är urdålig då jag inte kunde hålla mig utan började äta innan jag hunnit fota den 😉

Kräftsallad

3 paket frysta kräftor (insjö) eller motsvarande mängd kräftstjärtar i lag
en rejäl dillknippa
2 avokado
1 stor mango
lite grönsallad
2 msk majonäs
1 msk olivolja
salt, peppar och socker
1 lime
Skala kräftorna eller låt dem bara rinna av om du använder kräftor i lag. Rör ihop majonäs (gärna hemgjord) med olivolja, saften från en lime och rejält med finhackad dill, smaksätt med salt, nymald svartpeppar och en nypa socker. Vänd ned kräftorna i såsen och låt stå i kylen en stund. När det börjar närma sig servering så tärnar du två avokados och en stor fin mogen mango (om du inte hittar mogen mango så går det bra med fryst) och blandar ned i kräftröran. Bottna serveringsskålarna med lite finriven grönsallad och lägg på rejält med kräftsalladen. Servera med vitlöksbröd.

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Kräftsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *