Vintrig köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Tillbaka i verkligheten, helt plötsligt ska man laga vardagsmat till familjen igen efter att ha varit iväg på matturné. Jag älskar soppor på vintern, men tyvärr är inte övriga i familjen lika förtjusta. Jo det går ju bra med en gräddigt god svampsoppa till förrätt förstås, men i övrigt ;(. Nu var jag väldigt sugen på en matig och mustig soppa så det fick bära eller brista… Det gjorde både och, kära maken åt med god aptit och tyckte det var jättegott. Dottern åt endast köttfärsen och vitlöksbrödet var ju gott. Sonen (som numera brukar ätar det mesta jag lagar) tyckte att själva såsen och köttfärsen var god men grönsakerna kunde han skippa. Nåja jag tänker inte ge mig, en vacker dag ska jag nog lura i dem en soppa fylld med goda rotsaker mm listigt dold under lite gelé hallon eller något liknande ;).
Vi tog med oss lite snö till Kanada så idag faller det lite små mesiga flingor utanför fönstret men jag tror inte ens det är någon idé att plocka fram skyffeln.

Köttfärssoppa

500 g köttfärs
2 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 sötpotatis
1 palsternacka
1/2 röd paprika
1 msk kalvfond
2-3 dl salsa (medium eller vilket du gillar bäst)
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl rött vin
6 dl vatten
salt, svartpeppar, ett par tsk socker, vitlökspeppar, paprikapulver, kumminfrön, koriander, 1 lagerblad
Bryn köttfärsen och tillsätt, lök, vitlök och rotfrukterna, skalade och skurna i små tärningar. Krydda och slå på övriga ingredienser. Låt småputtra i ca 20 minuter. Lägg i paprikan skuren i små tärningar när det återstår 10 minuter, smaka av och krydda ev. till den lite extra. Servera med en klick cream fraishe och lite riven ost och ett gott vitlöksbröd till.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *