Red velvet cupcakes till Valentines day.

Valentine cupcakes

Tänkte baka lite gott och fint inför Valentines day och vad kan passa bättre än härligt röda Red Velvet Cupcakes. Jag använde ett recept från Paula Deen en av alla fantastiska programledare på Food Network. (förstår inte hur jag ska klara mig utan en TV kanal med bara matlagningsprogram). De är lätta att baka och blev verkligen fantastiskt goda. Jag bytte dock ut smörkrämsfrostingen mot en vit choklad och creamcheese frosting. Testade en ny färg, AmeriColor som jag köpte härom dagen när jag var på utflykt till Goldas kitchen. Det är en butik med allt du kan tänka dig för matlagning och bakning, en våt dröm för en sådan som mig;). Tillbringade två timmar tillsammans med tre av mina vänninor med att botanisera i hyllorna. Färgen är en gel färg men till skillnad mot Wiltons som jag tidigare använt är kommer dessa i praktiska små flaskor så man lätt kan trycka ut så mycket man behöver, dessutom var den röda färgen helt smakfri vilket ju är ett stort +.

Red Velvet Cupcakes

ca. 24 st medelstora
2 1/2 cup mjöl
1 1/2 cup socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt (jag tog 1/2)
1 tsk kakao (jag 2 rågade tsk)
1 1/2 cup matolja
1 cup buttermilk (filmjölk eller hälften gräddfil hälften mjölk)
2 stora ägg
2 msk röd livsmedelsfärg flytande (jag använde gel och tog ca 1tsk)
1 tsk vittvins vinäger (eller äpplecidervinäger)
1 tsk vanilla extract (eller vaniljsocker)
Frosting (till 12 cupcakes)
200 gram vit choklad
200 gram cream cheese
Sikta ned alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp de ”blöta” ingredienserna i en annan skål och rör ned de torra ingredienserna till en jämn slät smet. Ev. behöver du tillsätta mera färg efter du blandat ihop smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter och testa med en sticka att de är klara. Låt dem svalna helt innan du tar på frosting.
Frosting; Smält den vita chokladen och vispa ihop med cream cheese till en slät och fin frosting, bred eller spritsa på cupcakesen.
1 cup=2,4 dl

Härligt röd Red Velvet smet

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Red velvet cupcakes till Valentines day.

  1. Cecilia; Tack snälla du, inte lika fina som dina konstverk men 😉
    Li; Ja det passar väl jättebra med kärlekens färg.

  2. Så gott med Red Velvet, vi bakade en likandan tårta för ganska länge sedan. Dessa ser dock mycket finare ut än vår tårta.
    Förstår att du kommer att sakna Food network, har sett Paula Deen hos Oprah och den damen har minst sagt fart i kroppen! VI fick en ny kanal i dagarna och de visar ganska många program om framför allt bakning. TLC heter den och idag visade de en tårttävling, jisses vilka kreationer!

  3. Pingback: Presenttips till alla män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *