Chokladkolasnitt och fläskpannkaka

Chokladkolasnitt


Kakburkarna hos kaksmulan var helt tomma…. det får ju bara inte hända. Jag var ju bara tvungen att fylla på med lite småkakor i varje fall. Eftersom jag var sugen på något snabbt och lätt med choklad så det blev chokladkola snitt. De smakar verkligen av chokladkola och på den ena av längderna la jag dessutom på lite kokos vilket blev väldigt smarrigt till. Bakade lite bröd också men de hamnade i frysen innan kameran hann fram så de får ni veta mera om en annan dag.
Måndagskvällens middag blev en av barnens favoriter, fläskpannkaka. Jag fattar bara inte varför inte min fläskpannkaka kan bli lika fin som min systers. Hennes pöser upp och ser ut som en månlandskap, alldeles luftig och fluffig. Min blir bara platt, trots att jag gör precis likadant. Nåja en tröst är ju att min syster inte kan baka rulltårta, hennes blir platt hur hon än försöker och mina blir jättehöga och fina så någon rättvisa tycks det finnas. Kramis syrran och förlåt att jag avslöjar dina rulltårtor 😉 jag är bara avundsjuk på dina fläskpannkakor.

Chokladkolasnitt

100 g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/2 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ev. kokos

Vispa smör, socker och sirap tills det är ljust och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa/rör ihop till en smulig deg. Tryck ihop den till en deg och ta upp den och dela i två delar. Rulla ut till två längder som är lika långa som plåten. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite. (de flyter ut i ugnen också). Vill du ha kokos på så penslar du först med lite vatten och strör sedan på kokos och trycker till lite lätt. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna lite och skör dem sedan i sneda bitar. Låt kallna på plåten.

Anitas fläskpannkaka

1 pkt bacon i tärningar eller tärnat rimmat fläsk
3 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Stek upp fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Ställ in formen/långpannan i ugnen på 225 grader så den blir varm. Vispa ihop ägg, hälften av mjölken och mjöl, bakpulver salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Lägg i fläsket i den varma formen och häll försiktigt på pannkakssmeten. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Servera gärna med äpplemos eller lingonsylt och rårivna morötter.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Chokladkolasnitt och fläskpannkaka

  1. Jag får testa båda recepten! Jag tycker det är helt okej att hänga ut sin syster. Min syster är till exempel ganska kass på att laga mat i största allmänhet. (Eller hon är väl mest ointresserad, kanske). Å andra sidan är hon superintelligent och 100 gånger smartare än jag, så vi kompletterar väl varandra. Jag matar henne och hon placerar mina pensionspengar. 🙂

  2. Man kan ju bara inte lyckas med allt, så är det bara. Och så säger man ju att skönheten sitter på insidan, kan man kanske säga om din fläskpannkaka oxå?

  3. Linda; ja, ta du och slå till på en fläskpannkaka det är riktigt gott ibland.
    Helena; Ja, du har rätt så länge man gör det med kärlek så är det helt ok ;).
    Anki och Håkan; Ja, vi säger så 😉 skönheten satt på insidan för den var ju faktiskt god i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *