Bakpotatis med laxröra.

Bakpotatis med laxröra

Idag har även vår del av världen bjudit på solsken och vårkänslor. Vi har dock mest suttit innomhus, först på dotterns cheerleading tävling och sedan sonens karate grading. Men lite solsken fick vi i alla fall känna på och det är härligt att se alla barn på gatan som är ute och spelar basket och street hockey. Gårdagens middag blev en lätt och enkel bakpotatis med väldigt god fyllning. Passar bra till en vår lunch i solskenet också. Imorgon ska vi se om vi kan skaka liv i grillen. Ha det underbart och njut av våren.

Bakpotatis med laxröra

Räcker till 2-3 bakpotatisar
500 g rökt lax
2 msk creme fraishe
1 msk vispgrädde
2 msk cream cheese
rivet skal från en halv citron
några vårlökar (eller vad heter de egentligen?) eller en liten knippa gräslök
1 liten knippa dill
salt och nymald svartpeppar
Vispa creme fraishe, grädde och ost till en ganska fast smet. Tillsätt lax i strimlor,rivet citronskal, finhackad lök och dill och smaka av med salt och peppar. Fyll den bakade potatisen med en rejäl klick röra, toppa med strimlad blekselleri, några laxstrimlor och en dillkvist. Gott med en sallad och lite bröd.
Vi hade pitabröd till som vi penslat med vitlöksolja och värmt i ugnen, jättegott.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Bakpotatis med laxröra.

  1. Våren lyser med sin frånvaro här hos oss, lite varmare har det visserligen blivit men solen har vi inte sett till på några dagar… Passa på att njut lite för oss oxå:)

  2. Anki & Håkan; Det varade tyvärr inte så länge, nu hänger regnet i luften men grillen är rengjord så vi chansar på att vi hinner grilla innan det kommer annars är min ”gubbe” jättebra på att grilla med paraply i ena handen ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *