Torsk till middag.

Torsk till middag.

Fisk är så gott men vi äter det för sällan. Oftast blir det olika varianter av lax, dels för att det är lättillgängligt och dels för att det är gott och enkelt att variera. Min absoluta favoritfisk om jag får välja är torsk. Igår hade de jättefina torskfiléer i affären så det blev en god torskmiddag. Torsk i sig är så mild och fin i smaken så det inte behövs så mycket såser eller smaksättningar för att få det gott, det enkla är oftast det godaste. Barnens klara favorit är kokt torsk med potatis och äggsås men denna gång var det jag som bestämde och det blev stekta torskfiléer med kokta potatis och rödbetsklyftor lite sockerärtor och skirat smör med kapris. Så enkelt men så gott.
Tycker ni det bakats lite dåligt hos Kaksmulan det sista? Det tycker jag men jag vet inte riktigt vad som hänt… lusten har inte riktigt funnits där tror jag. Till och med så illa att barnen börjar undra vad som hänt med mig.. Men snart så ska jag nog få till något gott bakverk, men just nu ska jag passa på att gå ut och njuta av solskenet ett tag. Ha det fint!!..

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Torsk till middag.

  1. Så gott, bevisar bara att det som är enkelt oftast är det godaste. Torsk är en tacksam fisk som det går att göra så mycket med, men av någon anledning blir det oftare lax här hemma också.

    Hoppas du får en härlig helg,
    Anki o Håkan

  2. Gott med torsk! 🙂
    Man känner inte alltid för att baka… låt det komma när det kommer. Och när lusten kommer tillbaka så kanske det blir extra roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *