Ischoklad med chilliknuff

Ischoklad med chillisalt

Hoppas ni haft en fin luciamorgon! Här åt vi tomtegröt och lussebulle framför luciamorgon på TVn i morse. Riktigt mysigt, men jag saknar den där tiden då man fick komma till dagis eller skola och se sina söta barn i luciatåget. Något julväder verkar inte vara i sikte här i Skåne. Det bara regnar och stormar… suck. Tur att jag fick till lite snöflingor på bloggen i alla fall ;).
Utlovade ju recept på ännu ett julgodis och det blev ischoklad jag gjorde igår. För att ge dem lite extra knuff i smaken så strödde jag lite chillisalt ovanpå. Fast hälften fick bli alldeles naturella annars är jag rädd att det hade blivit vilda protester från den yngre delen av famijen.

Ischoklad med chillisalt

100 g kokosfett
200 g riktig mörk choklad
lite chillisalt eller chilliflakes
Smält kokosfett och choklad över vattenbad. Häll upp i ischokladformar och låt svalna lite innan du strör på lite chillisalt (om du vill eller kanske lite vanligt flingsalt). Ställ kallt att stelna och förvara i kylskåpet.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Ischoklad med chilliknuff

  1. Jag är så glad så länge barnen lussar för oss på dagis. När de börjar skolan lussar de bara för varandra 🙁

  2. Pingback: Julgodis och lite gammal skåpmat i väntan på något nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *