Kyckling allt i ett

Kyckling allt i ett

Hur har ni det runt om i landet? Har ni blivit lite insnöade idag eller? Här på åkern utanför Malmö yrde snön hela eftermiddagen och kvällen igår, men vart den tog vägen vet jag inte för det syntes knappt på marken. Inte för att jag klagar ;).

Kvällens middag blev en variant av Fannys örtkyckling, allt i ett. Körde lite av ”man tager vad man haver” principen och det blev inte dumt alls. Det blev däremot inte alls som jag tänkt mig, för halloumi bitarna smälte snabbt som ögat istället för att bara bli lite varma och sega. Gott blev det ändå, men nästa gång så tror jag att jag steker på halloumin på sidan av och lägger på efteråt. Annars tror jag det kan vara gott att smula över lite feta efter man tagit ut formen ur ugnen. Imorgon är det fredag igen och jag ska minsann gotta mig riktigt. Fick en hummer i födelsedagspresent i höstas och den har legat i frysen och väntat på ett bra tillfälle att få bli uppäten. Eftersom min man är allergisk mot skaldjur tycker jag inte det är så roligt att smaska i mig den framför ögonen på honom. Imorgon ska han bort på firmafest så då ska jag slå till på min hummer och en liten flaska bubbel till. Barnen de får titta på när jag äter 😉 fast de ska nog få något annat gott till fredagsmyset. Någon Mello blir det däremot inte här i huset. Jag tycker det räcker gott och väl att se finalen, om ens det…

Kyckling allt i ett

4 port
6 kycklinglår
4 potatisar, borstade och klyftade
2 stora morötter, skalade och klyftade
1 rödlök, skuren i klyftor
några hela skalade vitlöksklyftor efter smak
1/2 röd paprika skuren i bitar
lite svarta oliver
olivolja
1 dl vitt vin blandat med lika mycket krossade tomater och ev. en msk kycklingfond
1 bit halloumi eller fetaost
salt. peppar, timjan, oregano, paprika pulver
Häll lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg i alla ingredienser utom osten. Krydda ordentligt. Häll på vin och tomater och avsluta med lite olivolja. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 1 timma. Ta ut och lägg på osten (se mina kommentarer ovan) och servera med lite grönsallad.
Så skönt med mat som sköter sig själv i ugnen och så blir det så lite disk av det också 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Kyckling allt i ett

  1. Gud så gott det där ser ut! Medelhavskänsla:) Här snöar det så jag blir tokig! Och kallt har vi också så man nästan får plocka fram glöggflaskan ikväll! Trevlig helg:)

  2. Sådana här rätter gillar jag! Jag brukar lägga på halloumin när det är några minuter kvar bara och ibland vrida på grillen samtidigt.
    Jag har också en hummer liggandes sedan de reade efter nyår. Hittade även ett paket kräftor sedan i somras, så vi får nog ha skaldjurskväll snart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *