Cupcakes to die for…

Chokladcupcakes med jordnötsfrosting

Hej på er, nu blev det några dagars uppehåll i bloggandet igen. Har haft en trevlig helg med goda vänner på besök och massor av god mat och dryck. En liten tur till Köpenhamn hann vi med också och det blev en äkta smörrebröds lunch med en bayer och en lille en ;). Gissa var kameran var? Ja som vanligt, hemma…. Nåja jag vore inte Kaksmulan om jag inte var lite lätt småsnurrig och klantig 😉 Har haft svåra cravings efter mina vansinnigt goda chokladcupcakes med jordnötsfrosting sedan jag la upp en bild på dem på min ”årskrönika”. Igår bakades det chokladmuffins och i morse slängde jag ihop lite frosting till dessa farliga cuppisar. Ska ta med dem till en god vän i eftermiddag men jag erkänner…. det slank ned en till morgonkaffet. Nu får det bli en lååång promenad i det fina vädret lite senare idag för att få bort lite av mitt dåliga samvete.
Jag använde samma recept till frostingen som ni hittar här men muffinsen bakade jag efter ett favoritrecept på chokladkaka som blir väldigt lätta och saftiga, mums.

Chokladmuffins

3 dl socker
2 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1 dl hett vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smält och avsvalnat smör och rör till en slät smet, rör ned äggen ett i taget och till sist det varma vattnet. Fyll muffinsformar till knappt 2/3 (blir ca 16 st).  Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Låt kallna helt innan ni tar på frostingen.
Ett par av muffinsen fick en annan topping och lite smet hamnade i en liten mini bakform men vad jag gjorde med dem får ni veta när vi provsmakat.

 Gillar ni cupcakestyget i bakgrunden? Det är cupcakes förklädet från Carolyns Kitchen som ni så klart hittar hos Kaksmulans webshop. Snart kommer också lite nya produkter till shoppen så titta in med jämna mellanrum eller gilla på facebook  så missar ni inget och kan dessutom få ett och annat bra erbjudande.

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Cupcakes to die for…

  1. Haha ja visst är det en bra ”mat-fit” 😉 bra nytt ord du fick till. Kanske kan bli en ny trend på matmode bloggar… Frågan är vad serverar man råbiff i ;)?? eller ändå värre, lever….

  2. Emmy; Det är jättelätt, hemligheten är tyll 1M och att börja spritsa från mitten och sedan med en svepande cirklande rörelse runt tills du kommer till ytterkanten. Mycket enklare än det ser ut, jag lovar ;)!

  3. Tack för ett jättebra recept på muffins, är nu uppe på min blogg idag! 🙂
    Dock blev eran rosspritsning mycket finare än min som jag gjorde ”fritt”… får nog köpa mig en rostyll. Vilken använder ni?

  4. Kul att du testade mitt recept. Jag använder en tyll som hter 1M och då går det jättelätt att spritsa rosor. Fast dina var också jättefina (var inne och kikade hos dig så klart).
    Ha det bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *