Petit choux mm.

Det blev en väldigt god middag och lite gott vin här igår kväll. Precis som plnerat bestod den av favorit förrätten pilgrimsmusslor och mangosalsa, följt av entrecote med rödvinsås, haricots vert och portions potatisgratänger med gorgonzola. Desserten blev något som jag aldrig bakat tidigare men som faktisk var både enkelt och väldigt gott, nämligen petit choux.
Idag har det kommit in en massa nya produkter till webshoppen så det har varit full rulle med det och sedan upptäckte jag att föräldramötet jag skulle på ikväll började en halvtimma tidigare än jag trodde. Då är det inte dumt att ha lite nödproviant att ta till, färdigköpta köttbullar från frysen och makaroner. Med mycket parmesan går det ned även om det inte tillhör mina favoriträtter, men å andra sidan kan man ju inte lyxa med trerätters middagar varje dag ;). Kika gärna in i webshopen och titta på nyhterna från Ulster Weaver, några av mina absoluta favoriter är handdukarna nedan. Så kul, och perfekta gå bort presenten till vännen som inte älskar att stå i köket ;).

Petit choux

100g smör
3dl vatten
2 dl mjöl
3 ägg
Smält smöret och koka upp det och vatten. Vispa ned mjölet och vispa tills smeten släpper från botten. Låt svalna något och vispa ned ett ägg åt gången. När smeten är slät så klickar eller spritsar du ut den på bakpapper och gräddar i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och skär av toppen och fyll dem med valfri fyllning. Jag hade hackade jordgubbar i botten toppade med en glasskräm. Ringlade över lite florsockerglasyr som fått lite rosa färg.
Receptet kommer från Söta Saker.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Petit choux mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *