Macaroons

5 Comments


Jag bakade ju lite macaroons i förra veckan som jag har glömt att lägga upp här. Jag har gett upp nu och insett att det bara finns ett recept som fungerar, nämligen detta. Har försökt med andra enklare utan den italienska marängen men det blir bara pannkaka av det… Fyllningarna jag gjorde var två sorters chokladganach en med chilichoklad och en med mintchoklad. Jag gillade chilivarianten men den kunda haft lite mera knuff i smaken.
Ikväll vankas det stekt kalvlever med tillbehör. Ska bli spännande att se vad sonen tycker. Han har inte ätit det sedan han var liten och lurades att tro att levergryta var köttgryta, ingen bra idé kan jag lova så det misstaget har vi inte gjort om. Nu ville han i alla fall testa på nytt så det ska bli roligt att se hur det går. Lever är väl typiskt en sådan rätt som man älskar eller hatat. Jag tycker det är jättegott (om den är vällagad).
Vill också berätta att bland nyheterna i webshoppen så finns det nu äntligen även en ”unisex” serie i snyggt, praktiskt och slit tåligt denim tyg. Jättesnyggt till både damer och herrar!

Print Friendly

5 Comments (+add yours?)

 1. Emmy
  Feb 16, 2012 @ 21:31:22

  Underbara färger dina macarons hade. Undrar när jag själv ska våga ge mig på att baka macarons…

 2. Mårtenssons kök
  Feb 16, 2012 @ 22:14:57

  Alltså, vi har fortfarande inte ens testat macarons, e de klokt? Men för vår del blir det köpemacroner när det blir macroner, baka sådana ger vi oss inte på:)

  Och du, tack så mycket för din kommentar som fick oss på andra tankar. Det uppskattas och nu är ny resa hittad och bokad:)

  Kram på dej.

 3. simone
  Feb 16, 2012 @ 22:37:39

  supersöta och låter smarrigt

 4. Sana
  Feb 16, 2012 @ 23:33:48

  Du kan prova det här recept med Laduree därför att det funkera alltid när jag baka!!
  http://sana-madebylove.blogspot.com/2011/02/my-laduree-macaronslovely-treat-for-my.html

 5. Ann-Sofi MATSAFARI
  Feb 18, 2012 @ 12:24:18

  jag har aldrig bakat macarons och heller aldrig smakat några…. Lite skämmigt men här i småland äter vi nog mest ostkaka kanske hihi.
  Hoppas helgen blir fin!
  Kram

Leave a Reply

RSSRSS