Syrrans kycklinggratäng mm.

 

Syrrans kycklinggratäng

Nu har vi kommit hem från vår lilla sportlovs trip. Eller ja, egentligen kom vi hem redan i torsdags kväll men sedan har ju dagarna bara sprungit iväg. Vi var i Åre några dagar och det var jättemysigt. Jag är egentligen ingen fjäll människa alls! Jag gillar inte att åka utför och jag gillar inte snö och kyla. Men ok jag får erkänna, det var riktigt trevligt. Nu har jag ju en god vän att hälsa på också och det gör ju inte saken sämre. En av dagarna var vi ute och åkte längdskidor i snö och blåst men när man kom in i en stuga och fick renklämma följt av våfflor med grädde och hjortronsylt, ja då kan inte ens jag klaga ;). En annan dag gjorde vi en utflykt till igloon vid Tännforsen, det var verkligen värt ett besök. En lunch med renskav mm i restaurangen var också helt ok. Kameran som jag lovade att ta med, jodå den åkte med men batterierna tog slut redan första dagen och jag kom mig inte iväg för att köpa nya så….
Hur som nu är vi ju hemma i Skåne igen och har njutit av riktigt vårväder idag, underbart! Hoppas den är på väg på riktigt, jag längtar så efter att få uppleva en riktig fin svensk vår.
Jag tänkte bjuda er på ett litet recept också så klart. Igår kväll lagade jag en rätt som min syster brukar göra och som verkligen är jättegod. Nu gjorde jag väl lite småändringar som jag brukar men ganska likt originalet och väldigt gott är det. Imorgon ska vi få hem vår första matkasse. Har funderat på att testa det ett tag och nu har vi slagit till med Tastelines, ska bli väldigt spännande. Jag är ju inte direkt van vid att laga mat efter recept så det blir en ny upplevelse. Lovar att rapportera om våra rätter dag för dag.
Ha en fin vecka!!

Syrrans kycklinggratäng

4 kycklingfiléer
100 g rökt skinka
1/2 burk soltorkade tomater
3 dl cream fraishe
1 vitlöksklyfta
salt och peppar ev. lite sambal oelek
100-150g riven ost
kantareller, smör, salt och peppar
Bryn kycklingfileerna lite lätt i en stekpanna, salta och peppra. (detta är inte nödvändigt du kan lägga i dem råa i formen men då får du öka på tiden lite). Lägg dem i en ugnsfast form. Hacka skinkan och tomaterna och rör ihop med resten av ingredienserna, utom kantareller och bred röran över kycklingen. Gratinera i 225 grader i ca. 25 minuter.
Smörstek under tiden kantarellerna. När gratängen är klar strör du de stekta kantarellerna över. Servera med tex klyftpotatis eller pressad potatis och en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Syrrans kycklinggratäng mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *