Banoffee pie

Banoffee pie

Hoppas ni har haft en härlig helg. I fredags och igår hade vi riktig vår här i Skåne. Blev till och med ett par fikastunder på altanen, men idag är det kallt och ruggigt igen brrr…
Spisen är fortfarande inte lagad men i fredags hade vi turen att bli bortbjudna på middag. Tack för det familjen Brandell ;), men jag bidrog i alla fall med dessert. Testade att göra en banoffepaj för första gången. (funkar bra på en kokplatta ;)) Den blev jättegod, söt mumsig och perfekt dessert. Tror den gillades av alla.  Fast lite roligt hade vi längs väden… när sonen kom hem från skolan i fredags (hungrig) kom han upp till mig och såg riktigt allvarligt oroad ut och undrade hur jag kände mig. Jo tack bara fint svarade jag ;). -Ok, men du mamma… du kokar en burk i en kastrull i köket, utan att ha öppnat den???!!! Haha ja man kan ju börja undra faktiskt.   
Igår hade vi grillpremiär och det är ju aldrig fel. Matkassens lammfärsgryta med rotfrukter blev till grillade lammfärsspett med potatisgratäng. Torsdagens laxlåda blev väl mottagen i hela familjen och lax ska det bli iväll igen, denna gång med terriyakisås, nudlar och wokade grönsaker = barnens favoriträtt!

Banoffee paj

1 burk kondenserad mjölk (397g)
ca 14 digestive kex
100 g smör
4 dl grädde
4 banananer
riven mörk choklad
Koka burken med kondenserad mjölk i 2-3 timmar, se till att vattnet täcker burken hela tiden. Ta av och låt svalna innan du öppnar den. Krossa kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en pajform. Bred ut den kalla kondenserade mjölken=kolakrämen över botten. Vispa grädden till fast skum och bred ut i ett lager över kolakrämen. Skiva bananerna och lägg på och toppa tillsist med rikligt med riven choklad.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Banoffee pie

 1. Min son skulle nog också undra 🙂 jag är nog den enda i hela världen som fortfarande inte har provat att koka kondenserad mjölk….ja ska snaart 🙂 Pajen ser i alla fall jättegod ut.

 2. Åh, banoffepie! Jag är svinhungrig och skulle lätt kunna smälla i mig en hel själv nu!

  Vad kul att du har sett reportaget i Hembakat! Själv har jag inte sett det än, är dock väldigt spänd på att se det! Får vänta till tidningen kommer ut i butik här om några dagar… Kram!

 3. Ann-Sofi; jo man kan ju inte klandra honom 🙂 och hans kära mor har nog gjort konstigare saker än så…
  Tant Gul ; Ja man får nog förvarna. Du måste testa det är jättegott och bortsett från det där med att koka burk så är det ju en superenkel dessert.
  Helena; Känner samma sak… hungrig och inte blev det bättre efter att jag sett värsta drömmaten hos dig… 😉 Inget bra att läsa bloggar sent på kvällen, att jag aldrig lär mig. Ligger och funderar på vad jag ska kunna leta rätt på i kylskåpet.. hmm beach 2012? nej det får bli burkini i år igen.
  Amy; Två själar en tanke och två banoffees (har du någon kvar och kan du i så fall maila över en bit?? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *