Havrekakor

 

Havrekakor

 

Om det var härlig vår här på åkern igår så var det desto gråare och tristare idag. Men då får man pigga upp sig med något annat. Förutom att städa då som ju är fantastiskt uppiggande, eller nej inte direkt men skönt när det är gjort. Kakburken har stått tom nu ett tag så det var hög tid att fylla på med något gott. Det blev havrekakor med russin och choklad denna gång. Jag har fortfarande inte fått till det ultimata havrekaks receptet. I Kanada sålde de i affären vi brukade handla deras egna havrekakor som var vansinnigt goda. De var så där härligt småsega. Dessa kakor är på god väg men fortfarande är jag inte riktigt där, men riktigt  goda blev de. Idag är det en sådan där dag då jag inte har en aning om vad jag ska hitta på till middag. Det är bara jag och barnen hemma och matinspirationen lika med noll, help!! Jag får väl ta och surfa runt bland er andra matbloggare och se vad jag kan hitta på.

Havrekakor

125 g smör
1 dl råsocker strö
1 dl strösocker
3 dl havregryn
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1 dl russin
50 g hackad choklad
Låt smöret stå framme och bli rumstempererat. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggen ett i taget. Rör ned de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Blanda ned russin och hackad choklad. Rulla ut till små bollar och lägg dem på bakpapperslädd form och platta till dem något, eller klicka ut dem med en liten matsked eller liknande. Grädda i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna på galler.
 
Kökshandduken i bakgrunden är från serien Tea Party (pris från 79:-) hos Kaksmulan Webshop.
Glöm inte att både Kaksmulan och Kaksmulan webshop även finns på facebook. Gilla mig gärna!
 
 
Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Havrekakor

  1. Du har rätt, de ska vara sådär seeega och goda. Hittar du det ultimata havrekaksreceptet får du höra av dig! Dessa ser iofs inte så dumma ut de heller…

  2. Mårtensson och Amy; visst är det barndom 😉 och kall mjölk till skall det absolut vara! Tur att jag gömde hälften i en burk långt in i frysen för kakburken är snart tom.
    Kim; Vet du, när de kallnat så blev de faktiskt nästan perfekta, åt ju de första när de var varma men de blev nästan ännu bättre idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *