Valborg och Sköna Maj välkommen!

Nubbesallad

*

Ceasarsallad med kyckling

Ja då fick man fira en riktigt svensk Valborg igen. Det var ju några år sedan och riktigt trevligt att få fira med brasa och allt. När vi bodde i Kanada tog man alltid tillfället i akt att vara lite extra svensk vid helgerna så till Valborg firade vi med sill, potatis och nubbe. I år blev det en fin komination av Sverige och Kanada med Nubbesallad och knäckebitar till förrätt (melon och skinka till barnen) och sedan grillade kycklingfiléer och en god ceasarsallad som varmrätt. Nubbesalladen måste jag verkligen tipsa om, den är så god till och med om man inte gillar sill något vidare. Funkar utmärkt även som tårta, det hittar ni recept på här.
Efter middagen bar det av till Valborgsmässobrasan. Vår son är scout och de gick i fackeltåg för att tända brasan, men att så många scouter inte kunde få bättre fyr på en brasa… :). Vi fick stå och huttra och frysa runt en liten fjuttig brasa, den tog sig väl lagom tills de flesta gått hem. Men lite tal och skönsång så fick man allt lite vårkänsla ändå. Igår blåste det för fullt här på åkern igen, det är nu man förstår strofen; så som sädesfälten böja sig för vinden…. Herregud vad det blåser här nere i platta Skåne, kan man inte sätta upp ett gigantiskt vindskydd längs kusten?? Igår var det en riktigt slöare dag här då mesta tiden tillbringades med en god bok men lite trädgårdspyssel hanns också med. Idag ska jag försöka baka lite till ett litet event jag ska vara med på, på söndag.  Vi får se vad jag ska hitta på för något gott.

Nubbesallad

2 hårdkokta finhackade ägg
4-6 kokta fintärnade färskpotatisar
1/2 finhackad rödlök
1 litet knippe finhackad dill
1 litet knippe finhackad gräslök
1 burk matjessill skuren i småbitar
1 msk spad från matjessillen
1 msk kaviar
2 msk majonäs
1 1/2 dl cream fraishe
salt och svart peppar
Blanda ihop alla ingredienser till röran och låt den stå kallt i minst 1 timma för att smakerna ska ”sätta sig”. Servera med små miniknäcke eller gör en lunchmacka av den på en rejäl knäckeskiva med lite sallad.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Valborg och Sköna Maj välkommen!

  1. Nubbesalladen låter jättegod. Älskar sillröror på tunt knäcke.
    Visst är det trist när det blåser när väl solen tittar fram. Jag gick och spanade ut på solen från jobbet igår. Så jag blev lite putt när det blåste isande vindar när jag väl slutade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *