Pastagratäng

Pastagratäng

Då var det ”lillelördag” idag då, önskar bara att man kunnat sitta ute i solskenet och njuta ikväll men, ingen idé att gnälla på sånt man inte kan göra något åt. Får väl bli en god middag innomhus ikväll istället och kanske något smarrigt till dessert som plåster på såren. Men mera om vad det blir till middag en annan dag…
En bra sak med matkasse är ju att man faktiskt inte måste göra just de recept som skickas med. I den senaste matkassen var inte pasta rätten något som gick hem hos barnen. Med i kassen får man ibland varuprover och denna gång hade vi fått med en burk Gratäng créme från Skånemejerier. Passade på att göra två flugor på smällen och gjorde en snabb pastagratäng.  Snabba och enkla recept är ju alltid bra att ha. Gratäng crémen tyckte jag var så där om jag ska vara ärlig, lite smaklös men man kan ju lätt krydda till den eller tillsätta lite extra ost.

Pastagratäng

Pasta av valfri sort (koka al dente enligt förpackningen)
200 g champinjoner
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1 sticklök eller charlottenlök
en knippa basilika
1 burk gratäng créme
parmesanost och körsbärstomater

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek under tiden bacon och champinjoner, tillsätt lök och vitlök på slutet. Häll av pastan och blanda ned bacon, svamp och det mesta av gratäng cremen. Hacka basilikan fint och blanda ned, krydda med salt och peppar (och gärna lite chili eller annat för att ”hotta” upp det lite). Häll upp i en ugnsform och häll över resterande gratäng creme. Lägg på lite halverade körsbärstomater och riv över lite parmesanost. Ställ in i 225 graders ugn ca 10 minuter tills den blivit genomvarm och fått lite färg på ytan. Servera med en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Pastagratäng

  1. Pastagratäng är rätt så vanligt här hemma. Framför allt till sonen som älskar det. Och då ska det helst vara lite mindre smak och helst inga grönsaker i….:-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *