Grillad fisk och pilgrimsmusslor med mangosalsa.

4 Comments

Vilken sommar vi fått, underbart! Om ni funderar på något gott att lägga på grillen så kommer här ett av mina absoluta favorit recept.                 
I vanliga fall brukar jag göra grillade pilgrimsmusslor med mangosalsa som förrätt. Denna gång fick de sällskap av lite grillade fiskbitar och ris och blev en varmrätt istället, minst lika gott!! Alltså lova mig att ni testar detta. ;)
Ha det underbart i solskenet!!

Linda in pilgrimsmusslor i parmaskinka och grilla eller stek ca 1 minut på varje sida (beroende på storlek). Lägg på en salladsbädd och servera med mangosalsan. Om ni vill ha det som varmrätt så stek lite fisk tex lax och torsk som ni skurit i kuber och servera med ris och gärna lite grillad sparris till.

Mangosalsa

En mogen mango
1/2 rödlök eller 2 vårlökar
lite riven ingefära
en pressad vitlöksklyfta
lite chilli (torkad eller färsk efter smak)
en knippa färsk koriander hackad
en 1/4 pressad lime
en liten skvätt olivolja samt lite salt och peppar.
Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna stå och dra en stund.

Print Friendly

4 Comments (+add yours?)

  1. Amy's piece of cake
    Maj 21, 2012 @ 22:10:53

    Mangosalsan kommer definitivt att testas här. Visst är värmen helt underbar, vi får njuta!

  2. Emmy
    Maj 23, 2012 @ 12:23:38

    Ah! Jag kommer testa alltihop ;-) Yummie!

  3. Mårtenssons kök
    Maj 24, 2012 @ 16:55:35

    Så gott, salsan låter underbar! Att grilla just fisk och skaldjur måste vi bli bättre på, tack för påminnelsen!

  4. Ann-Sofi MATSAFARI
    Maj 24, 2012 @ 19:57:40

    Vilken läcker tallrik:) Vackert upplagt! Ja solen njuter vi verkligen av nu. 26 grader har vi haft idag! Helt underbart!
    Trevlig helg:)

Leave a Reply

RSSRSS