16 rätters middag i Alacati.

Vart tog jag vägen?? Ja, det undrar i alla fall jag ;). Denna veckan har bara totalt försvunnit… liksom sommarvädret i och för sig. Vi kom hem från vår härliga lilla Turkiet trip i Söndags kväll. Snälla svärföräldrarna hade dukat upp grillmiddag och barnen hade fixat mors dags dessert.  Jag hann bara sätta mig vid bordet så var det kört.. hade förmodligen fått i mig något olämpligt på flygplatsen ;(. Usch och fy, tog två dagar innan jag var helt på banan igen. Det är ju så korkat, att efter att ha ätit så mycket fantastisk fin, god och vällagad mat så gör man misstaget att sätta i sig någon småsuspekt röra på flygplatsen. Det har hänt mig förut men att man aldrig lär sig. Nåja nog om detta!
Vi hade det fantastiskt trevligt i Turkiet, två dagar i Izmir och sedan spenderade vi helgen i en underbar liten by som heter Alacati. Kan verkligen rekommendera detta ställe så fantastiskt mysigt. Bodde på det charmigaste hotellet man kan tänka sig, Vintage hotel Alacati. 

Vintage hotel Alacati

Så mysigt och vansinnigt trevliga ägare som verkligen bjöd på det där lilla extra. Bokade in oss på en fantastisk restaurang Barbun där vi åt den otroliga 16 rätters middagen, inte bara var det gott det var dessutom upplagt och presenterat på ett helt otroligt sätt. Nedan hittar ni ett urval av bilder från middagen och vill ni se mera hittar ni deras hemsida här. Ha en jättehärlig helg,  själv ska jag iväg på något jättetrevligt i helgen men mera om det när jag är hemma igen.

 

Blommor och jord (maltmjöl), bönröra på minitoast med blomma, oliver på träd, vallmolax.

Olivoljeshot med citron och sodavatten, musslor med roqfort smaksättning, lax med gurksallad, rökta vaktelägg.

Sparris med färskpressade gröna äpplen, sardiner och rödbetor, karamell med havssalt, chokladmousse med jordgubbar och mynta.

Ägaren och köksmästaren Kemal Demirasal

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”16 rätters middag i Alacati.

  1. Åååh, jag ÄLSKAR Turkiet! Visserligen bara varit där en gång men OJ vad jag njöt 😀 16 rätter säger du, det var inte dåligt! Och alla var så här fina? Dit vill jag! <3 Skönt att du mår bättre nu!

  2. Lotta; Det var så gott och fint men inte alls vad jag väntat mig att hitta i Turkiet. jag åker också gärna tillbaka.

  3. Emmy; Ja detta var kanske inte så typiskt turkiskt men attans vad gott! och lite typisk turkiskt hann vi så klart också med.

  4. Alexandra; Ja Turkiet var toppen. Jo 16 rätter var det totalt men som synes inte så stora men allt var otroligt vackert och kreativt upplagt.

  5. Ann-Sofi: Ja det var helt otroligt (blev nog lite småkär i köksmästaren, hade i vart fall velat flytta in i hans kök några dagar, fast det var bara hans mat jag är ute efter ;D)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *