Sommarsallad med halloumi.

Sallad med halloumi

Goda salladsidéer kan man aldrig få för många år så här i sommartider. Något gott på grillen och en fräsch sallad och man är hemma. I lördags var vi ju ute på lite utflykt i närområdena hela dagen. Planen var att köpa med oss något gott från Ängavallens gårdsbutik men de hade hunnit stänga och istället för något gott att lägga på grillen hittade vi en vacker brud utanför butiken ;). Får absolut bli ett nytt försök att besöka Ängavallen, såg riktigt mysigt ut! Hur som hann klockan bli mycket innan vi hamnade i mataffären för att köpa hem något till kvällens middag. Revben stod på önskelistan men eftersom tiden inte fanns för att koka färska revben så valde vi att testa förkokta och kryddade grillrevben. Usch, säger jag.. Förstår inte alla dessa färdigkryddade grillbitar, de är INTE goda! Idéen med förkokta revben var ju inte fel om man har lite ont om tid men de där kryddblandningarna de är verkligen läskiga. Hur som helst så smakade salladen enligt principen man tager vad man haver och lägger till halloumi så blir det gott. Satsa på att krydda, glaeca, rubba eller marinera köttet själva och blanda till en god sallad och kanske lite ugnsrostade färskpotatisar så kan det inte bli fel.

Inte så goda revben, men goda tillbehör.

Sallad med vad som fanns hemma

Blandad sallad, olikfärgade minitomater, färsk lök, vattenmelon, sockerärtor, gurka, citron och så grillad halloumi. Jag ringlade över lite citronolja, gott och fräscht.

Kall örtsås

Två dl turkisk yoghurt, 2 msk majonäs, 2 vitlöksklyftor, en knippa blandade färska örter efter tillgång och smak som finhackats, 1 msk flytande honung rörs ihop. Krydda med salt, nymald svartpeppar och lite chili eller sambal för hettan.

 

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Sommarsallad med halloumi.

 1. ”man tager vad man haver och lägger till halloumi så blir det gott” – sannerligen en bra princip och helt korrekt, den ska jag komma ihåg! Kanske ska det bli mitt motto här i livet till på köpet 🙂

 2. Jag håller med, fy farao för alla dessa förkryddade köttbitar. Jag har inte hittat någon god någonsin. För ett tag sedan skulle jag spara tid tänkte jag och köpte då istället färdig marinad. Aldrig igen…
  Men er mat ser mycket god ut! Finns så otroligt mycket gott att äta under sommaren. Halloumi äter jag i och för sig gärna när som helst.

 3. Håller med du, med halloumi blir allt bra. Mycket gärna grillad!

  Har sett en del recept med ribs som jag vill prova, att koka själv från början och sedan glejsa under grillning. Det skulle bli första gången jag både köper och tillagar revben. Jo, det är sant!

  Örtsåsen med turkisk yoghurt låter supergod. Använder turkisk och yoghurt mer och mer, gärna i smoothies. Tack för bra tips!

 4. Halloumi är ju verkligen HUR gott som helst! Har inte grillat en enda liten gång än i år, det MÅSTE det bli ändring på, för grillad halloumi är absolut godast (fast att steka går ju bra det också, i brist på grill) <3

 5. Amy; Tackar, Halloumi är gott, ingen protest mot det!
  Kim; Ja men vissst är det en bra princip. Att det skulle bli ett eventuellt livs motto till på köpet ja vad ska man säga, jag är ärad 😉
  Ella: japp fräscht och sommargott
  Emmy; Nej, våga vägra färdigmarinerat ;P blää! Kanske ska lägga ned en massa marinadrecept i grillkylen i affären. Det trista är att det finns mer färdigmarinerat än färskt kött i butikerna så här års. Trist vi får starta en kampanj!
  Lotta; klart du måste grilla revben, såå gott. Koka länge och kladda på mycke glace så är det en höjdare! Kul att jag inspirerade med såse, tycker det är jättegott med turkisk youghurt i såser, går att variera så mycket.
  Alexandra; Visst är det bland det godaste man kan lägga på grillen, vi hoppas att sommarvädret kommit tillbaka nu så du för begå grillpremiär.

 6. Pingback: Midsommartips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *