Jag är tillbaka (med Ernst hallongömmor).

 

Ernst hallongömmor

Vart tog jag vägen?? Ja, det kan man sannerligen undra… Jo jag åkte iväg till Kanada på semester i två veckor och sedan skulle jag minsann hem och börja blogga igen. Nu blev det inte så som synes. Jag får ingen ordning på mina iphone inlägg så det har jag lagt ned och när jag kom hem krånglade bloggen/wordpress och ville inte alls vara med. Sedan bar det av till familjen på västkusten en vecka, sedan var det full rulle några dagar med ett par extra barn i huset följt av en mysig helg i Blekinge, men nu äntligen är jag på hemmaplan och har uppdaterat min blogg så nu hoppas jag det ska funka igen.

Vår Kanadaresa var vekligen toppen. Så mysigt att komma tillbaka och träffa alla vänner, det blev många bbq partyn i solen och värmen.  Konstigt känsla att vara ”hemma” men ändå inte.

Mycket gott att blev vi bjudna på och en del favoritrestauranger hann vi besöka. Bland annat en av flera ”all you can eat” japanska restaurang. Detta koncept saknar jag verkligen i Sverige, det är inte buffé restauranger utan man beställer helt enkelt små rätter från en meny till fast pris. Så länge man äter upp kan man beställa in hur många rätter man vill, ja ni fattar ju varför jag gillar det konceptet ;).

Här hemma har vi ju också hunnit med att äta lite gott och så har jag passat på att baka lite när regnet har öst ned på utsidan. Så många bilder har jag inte men några recept och bilder ska jag allt dela med mig av fram över.

Idag bakade jag Ernsts hallongömmor. Jag och dottern är Ernst fantaster och missar inte gärna något av hans program. (erkänner att det kan vara lite nördvarning på det). I sista avsnittet bakade han bland annat dessa hallongömmor och Hanna bestämde direkt att dessa skulle vi minsann baka. Då vi på vägen hem från Blekinge igår åkte förbi ett mjölkbord med ljuvliga hallon till salu som jag inte kunde motstå så var ju valet lätt. De blev verkligen jättegoda och perfekta så här i bärtider. Receptet hittar du här på recept.nu.

Imorgon ska ni få ett gott middagstips och lite  bilder från helgen.

Just nu har jag lite sommar REA på utvalda produkter i webshoppen, passa på att fynda ett snyggt förkläde. Kaksmulan ger dig vardagslyx i köket.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Jag är tillbaka (med Ernst hallongömmor).

 1. Ja du försvann där men vi som följt dig på FB har ju ändå sett lite av dina härliga äventyr! Välkommen tillbaka!

  Inte bara du utan även tiden försvann snabbt känns det som 🙂

  Hallongömmor mums!

 2. Jo men så där får det bli när man har semester och njuter av att vara ledig med familjen! Kul att ni har hittat på så mycket roligt, vi har precis som Amy följt dina eskapader på fb:)

  Hallongömmor låter som en härlig hyllning till sommaren.

 3. åh vilken semester och dem där ser så grymt goda ut.
  a ernst är grym och kollar oxå alltid in hans program.

 4. Välkommen tillbaka 🙂
  Jag visste inte att det all-you-can-eat-konceptet fanns, men nu när du berättar om det så saknar jag det också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *