Parfait med rom och kokoschoklad

7 Comments

Idag har vi ätit jättegoda cannelloni som jag skulle lagat igår när mamma Scan fick ta över. Eftersom kära maken varit borta hela veckan och kom hem i eftermiddag så firade vi lite exra med en trerätters. Lite getosttoasts med sallad och  serranoskinka till att starta med sedan cannelloni då, som ni ska få recept på en annan dag och avslutningsvis hade jag gjort en väldigt god parfait med rom och kokoschoklad. Mums vad gott! Nu sitter man mätt som en plätt i soffan med massor av levande ljus och en sprakande brasa och njuter av fredagskvällen. Önskar er alla en riktigt härlig helg!

Parfait med rom och kokoschoklad

3 äggulor
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 msk mörk rom
75 g hackad vit choklad med kokos (köpte min i Tyskland men ska väl gå att hitta här också annars tar man vanlig vit choklad och rostade kokosflingor och blandar)

Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden för sig till ganska tjockt skum. Blanda ned grädden i äggvispet och rör ned rom och choklad. Häll i valfria formar som du täcker med plastfolie och ställer in i frysen i minst 4 timmar. Om du sköljer formen med kallt vatten innan blir det lättare att stjälpa upp. Servera gärna med björnbär eller några andra bär och droppa på lite rom. Gott, gotti gott gott!!

 

Print Friendly

7 Comments (+add yours?)

 1. Amy's piece of cake
  Sep 21, 2012 @ 19:05:11

  Ser jättegott ut, nu blir man sugen minsann. Önskar dig en riktigt fin helg, kram!

 2. Ann-Sofi MATSAFARI
  Sep 21, 2012 @ 19:46:03

  Så läckert! Och vackert! Ha en riktigt fin helg!!! KRAM

 3. Mårtenssons kök
  Sep 21, 2012 @ 20:44:04

  Härligt att samlas alla igen, klart det ska firas med tre-rätters! Efterrätten låter kanongod, det salta godiset känns lite futtigt just nu…

  Ha en härlig helg,
  kram

 4. Emmy
  Sep 22, 2012 @ 14:47:38

  Låter som en finfin trerätters. Och parfait som avslutning kan aldrig blir fel. Den här verkar helt i min smak!

 5. Min mat,bak och hälsoblogg
  Sep 24, 2012 @ 06:47:00

  Den här verkar ju hur god som helst!!!

 6. Camilla - Glassriket
  Sep 24, 2012 @ 12:00:41

  Vilken vacker uppläggning! Bara den gör ju att man blir sugen. Kokos, choklad och rom.. låter som en härlig blanding jag blir sugen på att prova. Jag är dålig på att göra parfaiter. Tycker ibland att de blir lite för feta, så risken är att jag tillsätter mjölk och kör allt i glassmaskinen istället ;)

 7. admin
  Sep 24, 2012 @ 12:13:43

  Camilla; tack! smakade mycket gott men är så klart rätt fett men i brist på glassmaskin är parfait toppen.

Leave a Reply

RSSRSS