Parfait med rom och kokoschoklad

Idag har vi ätit jättegoda cannelloni som jag skulle lagat igår när mamma Scan fick ta över. Eftersom kära maken varit borta hela veckan och kom hem i eftermiddag så firade vi lite exra med en trerätters. Lite getosttoasts med sallad och  serranoskinka till att starta med sedan cannelloni då, som ni ska få recept på en annan dag och avslutningsvis hade jag gjort en väldigt god parfait med rom och kokoschoklad. Mums vad gott! Nu sitter man mätt som en plätt i soffan med massor av levande ljus och en sprakande brasa och njuter av fredagskvällen. Önskar er alla en riktigt härlig helg!

Parfait med rom och kokoschoklad

3 äggulor
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 msk mörk rom
75 g hackad vit choklad med kokos (köpte min i Tyskland men ska väl gå att hitta här också annars tar man vanlig vit choklad och rostade kokosflingor och blandar)

Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa grädden för sig till ganska tjockt skum. Blanda ned grädden i äggvispet och rör ned rom och choklad. Häll i valfria formar som du täcker med plastfolie och ställer in i frysen i minst 4 timmar. Om du sköljer formen med kallt vatten innan blir det lättare att stjälpa upp. Servera gärna med björnbär eller några andra bär och droppa på lite rom. Gott, gotti gott gott!!

 

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Parfait med rom och kokoschoklad

  1. Härligt att samlas alla igen, klart det ska firas med tre-rätters! Efterrätten låter kanongod, det salta godiset känns lite futtigt just nu…

    Ha en härlig helg,
    kram

  2. Låter som en finfin trerätters. Och parfait som avslutning kan aldrig blir fel. Den här verkar helt i min smak!

  3. Vilken vacker uppläggning! Bara den gör ju att man blir sugen. Kokos, choklad och rom.. låter som en härlig blanding jag blir sugen på att prova. Jag är dålig på att göra parfaiter. Tycker ibland att de blir lite för feta, så risken är att jag tillsätter mjölk och kör allt i glassmaskinen istället 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *