Parmesan och ett chockerande avslöjande.

Ja idag ska jag komma med ett erkännande som kommer att chocka er… Som numera välkänd matbloggare (hahaha ;). ja man får ju passa på att suga åt sig av sina minuter i rampljuset) så förstår jag att detta är en fruktansvärd synd men ärlighet varar längst. Idag åt vi mamma Scans köttbullar med makaroner till middag. Ja så är det, den kalla verkligheten. Efter en och en halv timma vid en fotollsplan i snålblåst och två vrålhungriga barn så blev mina planerade kycklingfyllda cannelloni snabbt förpassad till morgondagen och barnens middagsförslag lät ju plötsligt helt ok. 
Kan till mitt försvar säga att jag i alla fall rev rejält med lagrad parmesanost över, då smakar det mesta gott.
Parmesanen var kvar från gårdagens ”buzzning” med #zetaparmesan, vi provade parmesan med tre olika lagringstider 14, 22 och 28 månader. Osten provades som den var och med lite honung eller fikonbalsamico till. Alla var helt eniga om att den vällagradade 28 månaders varianten vann med hästlängder och speciellt med lite varm honung som lyfte den till nya höjder. Förutom osten rakt upp och ned så hade jag gjort parmesanchips, pesto, italiensk ostkorv, bruchetta toppad med nyriven parmesan och sist men inte minst jättegoda gratinerade tunnbrödsrullar med parmesan, serranoskinka mm som jag hittat receptet på hos fina bloggen Lottas Två små kök, testa dem. Mina bilderna är fruktansvärt dåliga och i helgen är det jag som ser till att köpa mig en ny kamera men ni får se bilderna med lite filter, var glada att ni slapp se dagens makaroner ;).
Ikväll har jag suttit bänkad i tv-soffan, både Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar. Vad tycker ni? Jag gillar verkligen Kockarna men blev lite ledsen då Leif åkte ut. Bakprogrammet tyckte jag inte var lika spännande som väntat men tror det blir bättre när de blir lite färre och man kan få se mera av vad var och en gör. Tårtsugen blev jag i alla fall!

Parmesanchips

Hur enkelt och gott som helst. Finriv parmesanost och strö ut lagom stora chipshögar på bakpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i ca 5 minuter tills osten smält och fått lite färg. Ta ut och låt svalna ordentligt innan ni lossar dem försiktigt med en stekspade.

Recept på min pesto hittar ni här.  

Bruchetta

En halv baguette skuren i tunna bitar penslas med olivolja och rostas i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter. Toppa bröden med en röra på 2-3 tomater skurna i tärningar, lite finskuren basilika, en riven vitlöksklyfta och 1 msk olivolja, en skvätt balsamicovinäger och smaksätt med lite salt och peppar. Avsluta med att riva över lite vällagrad parmesan.

Jättekul att så många nya hittat in till min sida. Ni är hjärtligt välkomna och jag hoppas ni hittar något ni gillar. Jag blir väldigt glad för en liten kommentar 😉 och om ni vill se mera av Kaksmulan kan ni ju alltid följa mig på facebook så ni inte missar något nytt inlägg.   

 

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Parmesan och ett chockerande avslöjande.

  1. Mamma scans köttbullar låter som en mänsklig matbloggare:) Varför stå och rulla köttbullar när någon annan kan göra det åt en så man får kvalitétstid med familjen!!!

  2. Nä, nu läser vi med stängda ögon:) Köttbullsrullaren här ler snett:)
    Du är förlåten…
    Och förresten så vet väl alla att kändisar låter andra laga deras mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *