Matresan

Ja, det var ju det vi var ute på i lördags och jag måste ju bara berätta lite mer om vad vi gjorde. Om ni vill veta mer om själva matresepaketet på Ystad Saltsjöbad så kan ni titta in här. Efter en riktigt bra frukost med både fina eggs benedict, nybakta croissants och mycket annat gott så klev vi taggade till tänderna på en buss för en matutflykt på Österlen. Första stoppet var på Gunnarshögs gård som framställer fantastisk rapsolja. Så intressant att få följa hela produktionen från raps till finfin kallpressad olja. Jag tycker det är så underbart med människor som verkligen ”brinner” för sina produkter och hela tiden ser nya möjligheter att utvecklas. Mycket trevligt och lärorikt besök och inte minst så köpte vi med oss en massa goda oljor hem, favoriten var nog helt klart krondillsoljan. Stort tack till Gunnarshögs gård. Nästa stopp var på Petersborgs gård där vi fick lära oss mera om hur man tillverkar senap. Blev givetvis ett par burkar god senap, bland annat denna fantastiska äpplesenap som fick följa med hem därifrån.  Ett stopp för lunch han vi också med och vad passar bättre än lite kalkon på Ingelsta kalkon. Avslutningsvis stannade vi på Österlen kryddor där vi fick höra lite mera om deras kryddodlingar och hur de torkar och tar fram sina kryddblandningar. Efter denna matresa så var man lite sugen på att få sträcka ut sig på hotellsängen en stund men icke 😉 en halvtimma senare var det dags att infinna sig i köket för kvällens matlagning. Allt var väldigt välorganiserat av våra tre ledsagare för kvällen Thomas, Dennis och Marcus, stort tack till er!    

Det lagades skaldjurs amuse bouche, kantarellsoppa, blinier med löjrom, rimmad torsk med lökvariationer, ost med hembakt kryddbröd och tomat och citrus marmelad och sist men inte minst äppel tarte tartin med hemgjord vaniljglass.

Behöver jag säga att allt smakade gudomligt gott! Dessutom hade vi fantastiskt roligt och trevligt medan vi lagade och åt all god mat och ännu en gång hade de hittat perfekta viner till varje rätt. Ja det var en helt otroligt trevlig helg på alla sätt och vi ser redan fram emot nästa bloggarträff.

Imorgon lovar jag att bjuda på ett recept igen och försöka återgå till verkligheten efter bloggruset.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Matresan

 1. Åh, vilka fina bilder! Och vilka minnen, det var verkligen en fin helg! Hoppas att du kom hem ordentligt, det var väldigt kul att träffas – hoppas det blir snart igen.

  Kram C

 2. Ja, den där glädjen och det brinnande intresset för sitt jobb, den gick inte av för hackor. Vilken kille!
  Helgens rus har lite svårt att lägga sej, man önskar ju nästan att det låg framför oss nu när vi vet hur lyckat det var:)

  På åkern, inom kort!

  Kramar från oss båda.

 3. Åh, det är så roligt att se allas bilder! Alla härliga miner och ögonblick som fångats. Vad roligt vi hade och så sjukt mycket gott vi ätit och druckit… Tack för en trevlig helg. Kram kram. (Även om jag inte tyckte bilden på oss var hemsk så lovar jag försöka se om någon av de andra har en jag kan få).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *