Är ni på kanelen idag?

Mandelknutar och kanelsnurror

Ja det kan väl knappast ha undgått någon vad det är för dag idag. Någon som inte äter kanelbulle idag? Nej, jag antar att i stort sett hela Sverige är lite på kanelen idag. Min plan var att sätta deg och baka igår kväll. Gick sådär 😉 somnade som en sten på soffan och orkade knappt släpa mig upp i sängen. Det är väl efterdyningar efter helgen och en envis förkylning som spökar. Så nybakta bullar får ni inte ännu, utan får hålla tillgodo med dessa som är precis ett år gamla. Ja bilden vill säga, bullarna åts upp snabbare än kvickt. Receptet hittar ni här och vill ni ha en alternativ fyllning till kanelen så rekommenderar jag denna;  100g riven mandelmassa, 75 gram smör och 2 tsk vaniljsocker.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Är ni på kanelen idag?

 1. Jag är helt på kanelen – har ätit kanelbulleglass till lunch. Ja, inte ben & jerrys tyvärr, utan min egen…. bullbak det skjuter jag upp till framtida regnrusk dagar, det lär ju inte bli brist på dem framöver… har hela frysen full än så länge 🙂

 2. Inte en enda kanelbulle i vår ugn heller, kanske det blir en från bageriet runt hörnet….
  Men har inte förkylningen gett med sig än, fy för. Lite Kan jang kanske, eller andra bra huskurer som whisky eller varm rom…?

  Från oss får du i alla fall krya på dej-kramar, hoppas de kan hjälpa lite!

 3. Här blev det kanelbullar och äppelbullar. Fast jag var lite trött så jag glömde halvera kanelfyllningen… Bullarna ser ut därefter med fyllning som spridit ut sig över alla bredder, men goda blev de.

 4. Så goda de ser ut! Tyvärr blir det nog (ganska säkert) ingen för mig idag, hinner inte baka själv och de säljs ju inte var som helst i den här stan.

  När jag lagt upp inlägget om matbloggsträffen kommenterade en gammal kompis och sa att han kände dig; Linus Karlberg. Tydligen sitter ni båda i samma festkommitté, så roligt. Jag känner honom sen högstadiet. 🙂

  Sv: Jag tycker absolut att du ska komma hit och göra stan!! 🙂 Kram

 5. Inte en endaste bulle blev det för mig. Barnen bakade chokladbollar och bjöd på istället, vilket inte är så dumt. Jag hade köpt hem grejer till bullbak så det får bli någon dag. Köpte även mandelmassa, det är så gott att ha i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *