Farsdags firande.

Idag har vi firat Far i huset. Hade tänkt gå ut och äte brunch men det var inte det enklaste, det var tydligen väldigt populärt för allt var fullbokat. Det fick bli en god middag istället. Jag får återigen be om ursäkt för bilderna men nu har jag i alla fall hopp om att det ska bli bättre på den fronten. Min egen lilla hustomte hintade något om en julklapp som jag kan behöva, iphone i all ära men….  Åter till middagen, till förrätt åt vi serrano inlindad halloumi med lite vitlöktsbröd. Något recept till det behövs inte, bara att linda in ostbitar i serranoskinka och så gratinera i ugnen på grillvärme tills de fått lite färg. Varmrätten bestod av goda grillade lammbitar med en mycket god gratäng som jag hittat hos Lotta’s två små kök och som jag dreglat över sedan jag läste receptet. Jag bytte ut brie osten mot getost men den smakade faktiskt inte så mycket så nästa gång tar jag mera getost eller kör enligt orginalreceptet med brie. Receptet på den goda tårtan hittar ni nedan. (Tror receptet kommer från en Arla receptfolder från början).
En riktigt fin farsdagspresent hade Hanna gjort efter ett lysande tips från Made by Mary, tack för det! Tavlan kommer att pryda skrivbordet på kontoret hälsar far. Ha nu en riktigt gott slut på helgen och en fin vecka.

Fryst vitchokladtårta med  passionsfrukt

150 g mald mandel
150 g socker
2 ägg
2 msk kakao
Mousse
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
ev 2 msk citruslikör tex cointreau
Garnering
2 passionsfrukter
1 tsk florsocker
Blanda ihop mandel, socker och kakao och rör ned äggen. Häll smeten i en smord springform (lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 20 min. Låt kakan kallna och lossa den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning och rör ev. ned likör och till sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet, tillsätt florsocker och häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Farsdags firande.

  1. Vilken härlig middag till far! Jag tror att just brie ger en lite speciell smak till moset som kanske getost inte lyckas med på samma sätt. Svårt att beskriva men prova gärna igen.

    Jag nappade också på Marias tips om pappa-tavla. Valde den andra varianten med ”trappuppgångsbokstäver” och ord som passar på just min pappa. Han blev jätteglad och tyckte att det var en rolig och annorlunda present. Han vill helst att den ska hänga i köket där alla kan se den 🙂 Visst var det ett kanontips!

    Kram Lotta

  2. Ingen dålig middag att fira far med! Tårtan måste jag testa;så bra med efterrätter/tårtor man kan göra i förväg och frysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *